Ghid turistic Dahab

Recomandat pentru: windsurfing, snorkeling, kitesurfing, safari, defileu, scufundari, relaxare

Despre Dahab

Dahab, care in egipteana s-ar traduce prin “aur”, este un mic orasel situat in sud-estul Peninsulei Sinai. La inceputuri un micut sat pescaresc, aflat la 80 de kilometri de Sharm el-Sheikh, Dahab este considerat in prezent drept cea mai importanta destinatie turistica din Egipt pentru amatorii de sporturi nautice. In timpul Razboiului de Sase Zile, localitatea a fost ocupata de Israel si botezata Di-Zahav, denumire care aminteste de una dintre zonele in care evreii s-au oprit in timpul lungului exod din Egipt.

Dahab este deservit de Aeroportul International Sharm el-Sheikh. Orasul poate fi impartit in trei zone distincte. Masbat, care include satul beduin Asalh, in nord. La sud se afla Mashraba, zona turistca a orasului, cu numeroase hoteluri si resorturi, iar in sud-vest descoperim Medina, care include arealul din jurul Lagunei, faimoasa pentru conditiile perfecte oferite pentru windsurfing.

Cel mai "traditional" lucru pe care puteti sa-l faceti in Dahab este sa nu faceti nimic. Aceasta “lene”, sa recunoastem, specifica oricarui turistic, a devenit de altfel principalul brand al statiunii. Daca totusi tineti neaparat “sa faceti ceva”, Dahab pune la dispozitie o larga varietate de activitati, in special din arealul sporturilor nautice. Va atentionam, lista e lunga: windsurfing, kite surfing, scuba diving, freediving, snorkelling, excursii in desert, catarari pe stanci, sandboarding (un fel de snowboarding dar pe nisipurile desertice), echitatie sau mici expeditii pe spatele unei camile. Din pacate, exploatarea turistica pe alocuri iresponsabila a tarmului a dus in ultimii ani la o reducere tot mai accentuata a recifurilor de corali.

Muntele Sinai se afla la doar doua ore de condus, cu a sa celebra Manastire Sfanta Caterina, o populara destinatie turistica.

De precizat ca Dahab este orice numai o destinatie ieftina de vacanta, datorita numerosilor milionari egipteni si nu numai care vin aici sa-si cheltuie banii. De asemenea, datorita sau din cauza - alegeti dumneavoastra - turistelor care aleg o vestimentatie “mai lejera” pe plajele din Dahab, asezarea nu e tocmai o destinatie de vacanta in care sa mergeti cu copiii.

Dahab