Ghid turistic El Gouna

Recomandat pentru: kitesurfing, snorkeling, golf, debarcader, safari

Despre El Gouna

El Gouna este o statiune turistica dezvoltata de familia antreprenorului Samih Sawiris pe tarmul Marii Rosii, la 22 de kilometri nord de Aeroportul International Hurghada. La inceputul anilor ’90, Sawiris cauta un loc sa-si consuitruiasca o vila pe litoral si un mic debarcader pentru iahturile sale. Treptat, fascinati de splendoarea apelor albastre si a muntilor din fundal, tot mai multi amici cu bani i-au cerut milionarului sa i se alature. Asa a aparut acest tanar si exclusivist oras, “un paradis in desert”, cum mai este denumit.

In prezent, El Gouna gazduieste 18 spectaculoase hoteluri de lux si numeroase case de vacanta, fiecare avand in fata o proprie portiune de plaja. Un hotel de sase stele se afla in prezent in constructie. Cladirile de vacanta sunt legate intre ele prin intermediul unor canale, strabatute de mici poduri de piatra. Practic, iahtul este considerat principalul mijloc de transport in El Gouna. In plus, statiunea s-a specializat in sporturi nautice, fiind o destinatie ideala pentru pasionatii de scuba diving, windsurfing, kitesurfing, schi nautic, parasailing si snorkelling.

El Gouna se lauda si cu doua terenuri de golf gandite de cei mai cunoscuti arhitecti in domeniu. De asemenea, in oras a fost construit si un modern spital, specializat in chirurgie estitica dar si un aeroport privat, destinat curselor charter. Pe tarmul statiunii exista trei mari porturi amenajate special pentru ancorarea iahturilor de mari dimensiuni. Fireste, in El Gouna veti descoperi si un acvariu, o arena de paintball, terenuri de tenis, cursuri de echitatie, un stadion de fotbal dar si o biserica crestina, Biserica Sf. Maria si Arhanghelii.

Orasul, pastrat imaculat 24 din 24 de ore, se bucura de o viata de noapte excitanta si se lauda ca a reusit sa atraga in restaurantele sale cei mai cunoscuti bucatari din lume. Chiar daca, la prima vedere, acest mic “Las Vegas” pare construit doar pentru adulti, in realitate statiunea pune la dispozitie o adevarata infrastructura de vacanta si pentru familiile care isi aduc aici copii. Fireste, in primul rand personal specializat in “babysitting” care sa aiba grija de cei mici cand cei mari vor sa se distreze.

El Gouna