Ghid turistic El Quseir

Recomandat pentru: fortareata, istorie, puncte de interes

Despre El Quseir

Al-Quseir (El Quseir) este un oras situat la 140 de kilomentri sud de Hurghada si la 73 de kilomentri in nordul Aeroportul International Marsa Alam. Orasul este deservit de un aeroport propriu de pe care zboara cateva curse internationale, dar majoritatea turistilor straini ajung in zona folosind aerogara din Cairo.

Istoria acestei asezari de la Mare Rosie incepe in urma cu circa 5.000 de ani, in perioada ptolemaica orasul fiind denumit Portul Alb. In secolul 16, sultanul Selim a construit in oras o fortareata, dovada a localizarii strategice a asezarii. De altfel, portul din Al-Quseir era o importanta oprire a pelerinilor in drumul spre Mecca dar si parte a rutei mirodeniilor dintre Marea Britanie si India.

In prezent, orasul este o statiune linistita, cu plaje aurii, ape limpezi si recifuri de corali. Dar, spre deosebire de alte statiuni litorale din Egipt, Al-Quseir nu este doar o destinatie pentru iubitorii de plaja si sporturi nautice. Orasul este unul dintre cele mai vechi si bine prezervate din tara, oferind turistilor sansa de a admira pe aceeasi strada, antice ruine egiptene, cladiri in stil arab, alaturi de clasica arhitecura coloniala franceza si britanica. Fireste, pe stradutele inguste si linistite veti descoperi zeci de mici bazaruri colorate unde sunt expuse suveniruri si produse traditionale.

Vechea fortareata construita de otomani a fost recent reabilitata, cu tot cu tunurile sale intreptate spre mare. Restaurarea intregului ansamblu s-a realizat pe baza ilustratiilor din “Descrierea Egiptului”, o ampla lucrare stiintifica realizata la ordinul lui Napoleon Bonaparte.

In apropierea orasului, turistii au si alte obiective interesante de vazut, precum minele de aur de la Bir Umm Fawakir, picturile rupestre de la Wadi Russumat sau vechea colonie romana de la Mons Claudianus. Ruinele vechiului port, cucerit de Napoleon in 1799, stau de asemenea dovada a importantei asezarii de-a lungul secolelor.

In concluzie, Al-Quseir este o destinatie relaxanta si linistita, perfecta pentru turistii care cauta deopotriva o statiune litorala si un oras vechi.

Top obiective turistice El Quseir

Fortareata din Al-Quseir
Fortareata din Al-Quseir

Perioada otomana a condus la inflorirea orasului Al-Quseir din Egipt. Cea mai veche parte din acest oras se afla in regiunea situata intre port si Fortareata...

El Quseir