Ghid turistic Hurghada

Recomandat pentru: divertisment, vacante cu familia, puncte de interes

Despre Hurghada

Hurghada este un oras in Guvernoratul Marea Rosie din Egipt. Acesta este un centru turistic important al tarii. Hurghada are un climat subtropical - clima desertica, cu ierni blande, calde, si veri fierbinti.

Orasul a fost fondat in secolul al XX-lea, iar din anii 1980 a fost extins continuu de investitori egipteni si straini pentru a deveni lider al litoralului de la Marea Rosie. Orasul ofera facilitati sportive acvatice pentru surferi, yachtsmen, scafandri si snorkelers. Hurghada se intinde pe aproximativ 36 km de-a lungul litoralului, si nu este departe de desertul din jur. Statiunea este o destinatie pentru turistii egipteni din Cairo, precum si pentru turistii din Europa, in special italieni si germani.

Pana in urma cu cativa ani Hurghada a fost un mic sat de pescari. Astazi Hurghada este impartit in trei parti: El Dahar - partea veche, Sekalla - in centrul orasului, si El Memsha - partea moderna.

In Hurgada, turistii vin pentru peisajului uluitor, climatul uscat si temperat de pe tot parcursul anului si lungile plaje naturale. Apele sale sunt clare si calme in cea mai mare parte a anului si au devenit populare pentru diverse sporturi nautice.

Orasul este o baza din care puteti vizita: Al-Qusayr - unul dintre cele mai vechi orase de pe coasta de vest a Marii Rosii. Situat intre Hurghada si Marsa Alam, Qusayr este un important port. Multi vin aici pentru a cumpara fildes, piele si tamaie. Al Qusayr Al Kadima este un alt site important. Aici au fost descoperite amfore vechi din ceramica si alte artefacte. In prezent aici veti gasi multe bazaruri, cafenele si restaurante. De asemenea, veti putea vedea mai multe cladiri vechi de 300 de ani: Fortul Otoman si vechile moschei Al Farran, Al Qenawi si Al Senousi. Makadi Bay este o statiune turistica situata la 30 km sud de Hurghada, unde veti gasi hoteluri, magazine si cluburi. Sharm El Naga este un sat situat la aproximativ 40 km sud de Hurghada; merita o vizita pentru plaja sa. Puteti vizita, de asemenea, Soma Bay - o statiune turistica situata la 45 km sud de Hurghada, si Al-Mahmya - o tabara turistica de pe insula Giftun, la 45 minute cu barca de Hurghada.

Orasul este deservit de Aeroportul International din Hurghada cu legaturi directe cu mai multe orase din Europa. Aeroportul a suferit renovari masive pentru a se potrivi cresterii de trafic.

Hurghada