Ghid turistic Ismailia

Recomandat pentru: muzee, vanatoare, istorie, arhitectura

Despre Ismailia

Ismailia este un oras in nord-estul Egiptului, pe malul vestic la Canalului Suez. Cunoscut si ca “Orasul frumusetii si a incantarii”, Ismailia are o populatie de circa 750 de mii de locuitori. Asezarea a fost fondata in 1863, in timpul constructiei Canalului Suez, de catre Ismail Magnificul, de la care a primit si numele. De-a lungul Canalului pot fi admirate si astazi numeoase cladiri in stil colonial ridicate de francezi si britanici.

Orasul este impartit in doua de bulevardul Sharia Sultan Hussein. Intr-o parte, la est, orasul este linistit si relaxant, in timp ce in partea cealalta se afla agitata zona urbana.

Ismailia este cunoscut mai mult ca un oras vizitat de egipteni, localitatea nefiind momentan o importanta destinatie pentru turistii straini. Totusi, aflat la circa 90 de minute de condus de Cairo, orasul atrage o parte din fluxul de turisti aflati in drumul spre Sharm el-Sheikh. Totusi, Ismailia nu este o destinatie de ignorat, mai ales datorita parcurilor si plajelor amenajate in zona. Spre exemplu, Parcul Mallaha, intins pe 500 de acri, este cu adevarat magnific, gazduind o larga varietate de flori rare, copaci si palmieri, adusi de peste mari si tari. Lacul Timsah este cunoscut pentru apele sale calme si plajele cu nisip fin, dar mai ales pentru oportunitatile pe care le ofera amatorilor de sporturi nautice. Lacurile Amare au devenit in ultimul timp o importanta destinatie de vacanta pentru egipteni si nu numai, dupa ce guvernul a incurajat aparitia in zona a mai multor mini-statiuni turistice.

Fireste, ca peste tot in Egipt, orasul este inconjurat de antice situri arheologice. In apropiere, la Abu Seir, veti descoperi templul zeului Aton, construit din bazalt in perioada dinastiei ptolemaice. La doi kilometri de Abu Seri se intind pe o larga suprafata mai multe monumente datand din perioada Imperiului Roman. In satul Al-Baalow Al-Kobra, la 4 kilometri ditanta de Ismailia, au fost descoperite 350 de morminte datand din perioada preistorica, dinaintea dinastiilor egiptene. Dar multe din vechile artefacte gasite in zona le veti putea descoperi chiar la Muzeul Regional din Ismailia.

Ismailia