Ghid turistic Luxor

Recomandat pentru: istorie, puncte de interes, situri religioase, simbol turistic, arheologie, arhitectura, monumente

Despre Luxor

Luxor este un oras din Egipt si capitala Guvernoratului Luxor. Luxor a fost orasul antic Teba, marea capitala a Egiptului in timpul Regatului Nou, si orasul glorios al zeului Amon-Ra. Teba a fost, de asemenea, cunoscut sub numele de "orasul celor 100 de porti. Importanta orasului a inceput inca din cele mai vechi timpuri, cand a crescut intr-un oras infloritor, renumit pentru statutul sau de lux, dar, de asemenea, si ca un centru de intelepciune, arta, religios si suprematie politica. Ca oras al zeului Amon-Ra, Teba a ramas capitala religioasa a Egiptului pana la perioada greaca.

Economia orasului Luxor este puternic dependenta de turism. Aceasta a fost foarte mult afectata de masacrul din 1997, in care au fost ucise 64 de persoane (inclusiv 59 de turisti), Atacurile teroriste au redus numarul de turisti pentru mai multi ani. Un plan controversat de dezvoltare a turismului are drept scop de a transforma Luxor intr-un vast muzeu in aer liber. Master Planul prevede noi drumuri, hoteluri de cinci stele, magazine si un teatru IMAX.

Ca turist in Luxor puteti vizita: Templul Luxor, Templul Karnak, Muzeul Luxor, si Muzeul de Mumificare. Puteti inchiria o bicicleta pentru a face o plimbare in inprejurimile orasului. O plimbare cu Felucca locale (barci cu panze) chiar inainte de apusul soarelui, nu va va costa mult si este o adevarata incantare. Mergeti intr-o croaziera pe Nil pentru o excursie de doua zile la Aswan. Inchiriati un magar, cal, sau camila pentru a merge in jurul Luxor West Bank.

Luxor este un oras care poate oferi turistilor sai o vacanta minunata!