Informatii utile Luxor

Date generale


Moneda: Lira egipteana (EGP)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 02:00

Luxor este recunoscuta pentru


istorie
puncte de interes
situri religioase
simbol turistic
arheologie
arhitectura

Cand este indicat sa vizitati orasul Luxor

Cel mai bun timp pentru a vizita Luxor este din octombrie pana in martie, cand vremea este un pic mai rece. Chiar si in lunile de iarna temperaturile pot ajunge la 30 ° C. Daca sunteti in Luxor in timpul lunilor de vara incercati sa vizitati obiectivele dimineata devreme si sa faceti o pauza pentru un pranz lung la amiaza.

Temperaturi medii lunare in Luxor, Egipt

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dumneavoastra ochelari de soare, produse pentru protectie solara si medicamentele recomandate pe baza de prescriptie medicala. Hainele trebuie sa fie modeste. Adaugati in bagaj haine usoare din bumbac si tesaturi fine. Incaltamintea trebuie sa fie comoda. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Modalitati de plata in Luxor

Moneda folosita in Luxor este Lira Egipteana (EGP). Lira egipteana = 100 piastri. Lirele sterline, euro si dolarul SUA sunt monede acceptate peste tot. Cardurile de credit: American Express, Diners Club, MasterCard si Visa sunt acceptate pe scara larga in oras. Bancomatele sunt, de asemenea, de gasit.

Transportul in Luxor

Luxor este plin de magazine de inchiriere biciclete si un mare numar de hoteluri, de asemenea, inchiriaza biciclete. Pentru cei mai curajosi, Luxor este plin de motociclete ce pot fi inchiriate. In timpul verii, drumurile din jurul Cisiordania sunt relativ goale, si motociclismul in jurul ruinelor este usor si eficient. Taxiurile sunt, de asemenea, abundente in Luxor.

Microbuzele sunt cel mai ieftin mod de a vizita orasul. Toate au aceeasi forma, fiind usor de recunoscut. Nu exista harti ale rutelor, localnicii par sa le stie pe de rost.

O modalitate esentiala de va plimba intre malurile de est si vest din Luxor este de a utiliza o barca. Taxiurile sunt disponibile la terminalul de feribot pe ambele parti, iar calatoria dureaza doar cateva minute.

De Caleche (calesti trase de cai) sunt comune pe malul de est si sunt un mod incantator pentru a vedea orasul, mai ales pe timp de noapte. Preturile variaza in functie de capacitatea de negociere.

Shopping in Luxor

Touting este piata principala din Luxor. Multe dintre magazinele din aceasta piata ofera aceleasi elemente, astfel incat cumparatorii pot cauta cel mai bun pret. Se poate negocia in cele mai multe magazine.

Viza turistica pentru Luxor

Viza turistica pentru Luxor se poate obtine la aeroport sau de la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt in Romania, costul acesteia fiind de aproximativ 20 $.