Ghid turistic Marsa Alam

Recomandat pentru: laguna, snorkeling, recif, kitesurfing, delfini

Despre Marsa Alam

Marsa Alam este un oras situat in sud-estul Egiptului, pe tarmul vestic al Marii Rosii. Dupa inaugurarea Aeroportului International Marsa Alam, in 2001, asezarea a cunoscut o dezvoltare rapida si tinde sa devina una dintre cele mai populare si apreciate destinatii turistice din tara. Situat in apropierea Tropicului Racului, la granita dintre Desertul Arab si Marea Rosie, fostul sat pescaresc, transformat peste noapte intr-o statiune de lux, isi ademeneste vizitatorii cu imaginea sa de paradis tropical. Palmierii, mangrovele si recifii de corali ofera amatorilor de vacante litorale o destinatie perfecta. In plus, vremea e confortabila pe toata perioada anului. Chiar si vara, cand temperaturile ating constant 40 C, briza marii racoreste in mod placut tarmului. Iarna, in timpul dupa-amiezelor, acul termometrelor urca pana la 23-24 C.

In ultimii ani, Marsa Alam si-a creat o buna reputatie in randul amatorilor de sporturi nautice, mai ales printre iubitorii de scuba diving. Si pana la urma, cine n-ar vrea sa inoate printre spectaculosii corali de la tarm, impreuna cu delfinii? Daca in urma cu doua decenii, turistii erau cazati aici in taberele beduinilor, astazi tarmul este impanzit de hoteluri de lux, care se intind pe o distanta de 80 de kilometri. Resorturi precum Port Ghaleb, Dreams Beach sau Resta Grand ofera o larga varietate de conditii de cazare, pe placul tuturor varstelor. Port Ghaleb, care ofera loc de andocare pentru circa 1.000 de iahturi, tinde sa devina cel mai mare port de lux din Orientul Mijlociu. In zona se afla magazine, galerii de arta, buticuri, restaurante, cluburi de noapte si casino-uri.

Marsa Alam se afla la intretaierea drumului litoral cu cel care duce la Edf. Construit de Ptolemeu al II-lea, drumul trece printre stanci, pe care turistii pot vedea inca diverse inscrisuri preistorice, reprezentand animale si scene de vanatoare. De asemenea, in apropiere de Marsa Alam se afla vechile Mine de Emerald si Templul lui Seti I din Khanais.

Marsa Alam