Ghid turistic Mohandessin

Despre Mohandessin

Mohandessin este o zona rezidentiala de lux din apropierea orasului Giza. In limba araba, denumirea s-ar traduce prin termenul “ingineri”, pentru ca in aceasta arie guvernul a acordat inginerilor din Egipt locuinte la un pret scazut. Alte cartiere din zona poarta numele Sahafeyeen (jurnalisti), Mo'alemeen (profesori) si Ateba'a (doctori), toate proiectate pentru aceste categorii profesionale. Cum probabil ati intuit deja, Mohandessin a fost construit recent, mai exact la inceputul anilor ’50. Incepand din anii ’70, populatia asezarii urbane a crescut dramatic, si, vechile vile impunatoare au fost inconjurate de blocuri aglomerate. In ultimii zece ani insa Mohandessin si-a recapatat statutul de cartier de lux, devenind una dintre cele mai scumpe zone rezidentiale din Egipt, cu aparamente care se vand cu 2000 de dolari metrul patrat.

Chiar daca Mohandessin nu se lauda cu prea multe monumente sau cladiri istorice, ca alte districte din Cairo, asezarea a devenit un reper turistic important prin numeroasele sale magazine, restaurante, cinematografe si cluburi de noapte. Daca sunteti impatimiti ai shopping-ului, aici veti descoperi cu siguranta toate marile francize internationale, in cele peste 200 de magazine de lux deschise 18 ore pe zi. Principala strada comericala se numeste Sour Nadi el Zamalik, un adevarat magnet in timpul vacantelor de vara pentru turistii arabi si nu numai. Un impunator centru comerical, Platinum Mall, se afla in apropiere, pe strada Shehab. Bulevardul Ligii Arabe, situat in zona centrala a Mohandessin este considerat in prezent adevaratul district rosu al capitalei Cairo, datorita vietii de noapte vibrante, care atrage deopotriva localnicii si turistii. De asemenea, Mohandessin gazduieste si o mare parte din ambasadele straine din Egipt.

Principalele monumente din Mohandessin sunt lacasurile de cult. Cu o populatie majoritar islamica, predomina moscheile, cele mai interesante din punct de vedere turistic fiind Moschea Chazliya, Moscheea Mostafa Mahmoud si Moscheea Tarik Ibn-Al Walid.

Mohandessin