Ghid turistic Nuweiba

Recomandat pentru: plaja, safari, snorkeling, defileu

Despre Nuweiba

Nuweiba este un oras pe tarmul estic al Peninsului Sinai, situat pe coasta Golfului Aqaba. Localitatea se afla la distante relativ apropiate de alte statiuni turistice importante din Egipt: la 170 de kilometri nord de Sharm El Sheikh, 70 de kilometri nord de Dahab si 65 de kilometri sud de Taba.

Nuweiba, care s-ar traduce in limba araba prin “izvoare care bolborosesc”, a fost pana nu demult o zona izolata si pustie. In ultimii 20 de ani, investitorii hotelieri au inteles potentialul turistic al acestui oras si au construit numeroase spatii de cazare, unind practic statiunea litorala cu Taba in nord si Dahab in sud.

Orasul se imparte in trei zone. In sud se afla portul, apoi orasul propriu-zis si apoi Trabin, un complex de cazare in stil beduin. Nuweiba nu are un centru al orasului in adevaratul sens al cuvantului, dar exista o straduta principala unde veti gasi mai multe restaurante ieftine, un internet cafe si cateva magazine de suveniruri.

In nord, intre Tarabin si Taba, se afla cele mai multe campinguri unde puteti gasi cazare. Toate aceste resorturi, cautate in special de turistii evrei, au fost afectate puternic in ultimii ani de tensiunile militare dintre Egipt si Israel. In prezent, sunt sanse mari ca daca alegeti cazare la una din casutele de pe plaja, intregul tarm, pe o distanta de cativa kilometri, sa va apartina in totalitate.

Rasaritul soarelui pe deasupra muntilor din Arabia Saudita si reflectia acestuia in Golful Aqaba este probabil cea mai spectaculoasa priveliste oferita de statiune. De altfel, Nuweiba nu este o zona cu multe situri istorice dar compenseaza prin peisajele muntoase din apropiere.

Majoritatea hotelurilor ofera clientilor echipament de scuba diving si snorkeling, aceste sporturi nautice fiind cele mai dezvoltate in statiune. De asemenea, din oras sunt organizate mai multe caravane cu camile catre zonele muntoase din apropiere. Principalul obiectiv turistic al localitatii este Castelul Nuweiba, propus sa intra in lista cu monumente a Patrimoniului UNESCO.

Nuweiba