Ghid turistic Piramidele Egiptene

Despre Piramidele Egiptene

Piramidele egiptene reprezinta una dintre cele mai vechi minuni ale lumii antice. Exista peste 90 de piramide in Egipt, toate pe malul de vest al fluviului Nil (pentru un motiv religios: aceasta este partea fluviului Nil in care apune soarele). Atunci cand au fost construite piramidele, egiptenii au avut doar instrumente simple. Acestia au construit piramidele fara sclavi ci cu fermieri. Piramidele adapostesc in interior mumiile faraonilor. In piramide se puneau si alimente, provizii de vanatoare si comori pentru viata de apoi. Se mumificau, de asemenea, animalele de companie ale faraonului. Se considera ca forma piramidelor egiptene reprezinta movila primordiala din care egiptenii credeau ca Pamantul a fost creat.

Cele mai cunoscute piramide egiptene sunt cele gasite la Giza, la marginea orasului Cairo. Mai multe dintre piramidele de aici se numara printre cele mai mari structuri construite vreodata. Piramida lui Keops de la Giza este cea mai mare piramida egipteana. Acesta este doar unal dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Piramidele din Giza acopera o suprafata mai mare decat cea a zece terenuri de fotbal si sunt alcatuite din peste 2.000.000 de blocuri de calcar. Greutatea medie a unui singur bloc este de aproximativ 2 1/2 tone.

Piramidele din Giza au fost construite in timpul domniei regelui Khufu. A fost nevoie de mai mult de 400.000 de oameni si aproape 30 de ani pentru a construi aceste piramide. Au fost finalizate in 2580 i.Hr..

Multe piramide din Egipt sunt intr-o stare precara de conservare sau ingropate de nisipurile desertului. Ca o consecinta, arheologii continua sa identifice si sa studieze structuri piramidale necunoscute anterior.

Cea mai recenta piramida descoperita este cea a Reginei Sesheshet. Abu Rawash este site-ul piramidei cele mai nordice din Egipt. Zawyet el'Aryan este un site la jumatatea distantei dintre Giza si Abu Sir, si este locul a doua piramide neterminate. Pe site-ul Sahure la Abu Sir exista un total de paisprezece piramide care au servit ca necropola domneasca in timpul dinastiei a cincea. Pe site-ul Saqqara se afla piramide mari, intre care: Piramida Pasul Djoser, Piramida Merykare, Piramida Userkaf si Piramida Teti. La Dashur veti putea admira Piramida Bent, Piramida Rosie, Piramida Neagra, precum si cateva mici piramide. Mazghuna este un domeniu situat la sud de Dashur, folosit de mai multi regi pentru a construi piramidele mortuare. Doua piramide principale sunt cunoscute a fi fost construite la Lisht – a lui Amenemhat I si a fiului sau, Senusret. Piramida de la Meidum este una dintre cele trei construite in timpul domniei lui Sneferu. Am amintit anterior o mica parte a piramidelor pe care le puteti vizita in Egipt, numarul acestora este mult mai mare si in majoritate va vor impresiona prin structurile lor.

Construite intr-o perioada in care Egiptul a fost una dintre cele mai bogate si cele mai puternice civilizatii din lume, piramidele sunt unele dintre cele mai magnifice structuri facute de om in istorie. Structura masiva a acestora reflecta rolul unic pe care Faraonul, sau regele, l-a jucat in societatea egipteana antica. Cu peste 4000 de ani mai tarziu, piramidele egiptene inca isi mai pastreaza o mare parte din maretia lor, oferind o privire in trecutul bogat si glorios al tarii.

Piramidele Egiptene