Ghid turistic Safaga

Despre Safaga

Safaga, cunoscut si ca Port Safaga, este un oras pe coasta Marii Rosii, la circa 53 de kilometri sud de Hurghada. Ca mai toate asezarile egiptene de pe tarmul Marii Rosii, Safaga si-a descoperit vocatia de statiune litorala, gratie plajelor, apelor limpezi si a climei perfecte. Spre deosebire insa de alte statiuni similare din Egipt, Safaga vine cu ceva in plus. Orasul a devenit in ultimii ani un important centru balnear si terapeutic, multumita izvoarelor sale naturale, a nisipului negru si a atmosferei nepoluate. Apa foarte sarata a marii, bogata in minerale, este recomandata pentru tratamentul bolilor de piele si nu numai. Statiunea este foarte apreciata in special de turistii in cautarea unui remediu pentru reumatism si psoriazis. Si, se pare, o saptamana de vacanta in Safaga, face minuni.

Dar micutul port si-a dezvoltat si o impresionanta infrastructura destinata sporturilor nautice. Drept dovada, orasul a gazduit in 1993 Campionatul Mondial de Windsurfing. De atunci, a devenit o destinatie populara pentru amatorii de surf. Totusi, specialitatea statiunii ramane scuba diving-ul, cu numeroase centre de inchiriat echipament si cu locatii de scufundat spectaculoase.

Zona de cazare nu este foarte pretentioasa, constand in cateva hoteluri, case de vacanta si bungalouri. De asemenea, nu va asteptati la o viata de noapte prea aprinsa, decat daca aveti sansa sa participati la petrecerile ocazionale organizate de surferi pe plaja. Asteptati-va insa la privelisti de neuitat, la multa relaxare si la conditii excelente pentru sporturile nautice.

Safaga este un bun punct de pornire pentru o excursie de o zi in Desertul Estic pentru a vizita minele de granit de la Mons Claudianus sau Insula Tobias. De asemenea, de aici se poate pleca in vizita la siturile arheologice de la Luxor, printre cele mai spectaculoase din Egipt, aflate la doar 220 de kilometri departare. Aceste tururi in imprejurimi sunt organizate de catre ghizii locali din Safaga.

Safaga