Ghid turistic Sahl Hasheesh

Recomandat pentru: snorkeling, kitesurfing, alte atractii

Despre Sahl Hasheesh

Situat la 18 kilometri sud de Aeroportul International Hurghada, Sahl Hasheesh este o statiune de lux foarte populara pentru turistii pretentiosi. Inconjurata de spectaculosii Munti ai Marii Rosii la vest si de nesfarsitele ape cristaline al Marii Rosii la est, acest resort exclusivist se intinde pe o arie de 41 de kilometri patrati. Sahl Hasheesh este o comunitate aflata in continua dezvoltare. Oficialii sustin ca in viitorul apropiat populatia orasul va fie mai numeroasa decat cea a Hurghadei. Noi hoteluri si complexe de apartamente de lux sunt in constructie in zona. Ca sa va faceti o idee, in fiecare an, apar in statiune cel putin o mie de locuri de cazare in plus.

Daca ajungeti la Sahl Hasheesh nu va veti plictisi nici o clipa. Va puteti plimba pe aleile elegante ale statiunii, pastrate imaculate si verzi de o armata de gradinari si muncitori de salubritate. Intindeti-va la soare pe sezlongurile confortabile de pe plaja, unde zeci de chelneri va stau mereu la dispozitie sa va ofere un prosop, lotiune de plaja sau un cockteil racoritor. Faceti scufundari in mare la spectaculoasele ruine ale Orasului Scufundat si lasati-va ulterior pe mana unor maseuri profesionisti de la numeroasele spa-uri din statiune. Bucurati-va apoi de o noapte vibranta gratie varietatii de programe artistice si de divertisment organizate in Sahl Hasheesh.

Una din principalele atractii turistice ale statiunii Sahl Hasheesh, unica in Orientul Mijlociu sau Africa, este “Orasul scufundat“, un oras subacvatic, care aduce aminte de mitul Atlantidei. Aceasta asezare subacvatica artificiala este o reconstructie a Orasului lui Isis, un port infloritor timp de 2.000 de ani, inainte sa se scufunde. In timpul plimbarii pe faleza si pe digul care va fi construit pe o lungime de 250 m peste mare, “orasul scufundat” va putea fi admirat de catre turisti, inclusiv de pe uscat.

Sahl Hasheesh