Ghid turistic Soma Bay

Recomandat pentru: -

Despre Soma Bay

Soma Bay este o statiune exclusivista pe tarmul Marii Rosii. Aflata la circa 45 de kilometri sud de Aeroportul International Hurghada, statiunea este situata pe o peninsula de 10 milioane metri patrari, inconjurata din toate partile de mare. Cu o lungime de 5 kilometri si o latime de 2 kilometri, intrarea in statiune se face printr-un drum privat de 7 kilometri, printr-o singura poarta cu acces controlat. La doar 4 ore de zbor de Europa, cu plaje idilice si cer senin tot timpul anului, Soma Bay este o destinatie usor accesibila turistilor straini.

Soma Bay se lauda cu cele mai bune scoli de diving din Egipt si cu locatii spectaculoase pentru iubitorii de scufundari. In plus, rechinii, o problema pentru majoritatea plajelor de la Marea Rosie, sunt vazuti extrem de rar pe tarmurile acestei statiuni. Chiar si asa, daca vreti sa inotati in mare aveti nevoie de o aprobare din partea managerului de hotel. Cele cinci resorturi de lux din statiune (Sheraton, Robinson Club, La Residence des Cascades, Kempinski si The Breakers Diving & Surfing Lodge) ofera acces la un teren de golf proiectat de celebrul arhitect Gary Player. Soma Bay ofera de asemenea spa-uri impresionate si specialisti in terapii de relaxare. Sporturile nautice sunt foarte populare datorita vantului perfect pentru windsurfing, kitesurfing si sailing. De altfel, aici veti descoperi si cea mai celebra scoala de kitesurfing din Egipt, unde cursurile de specialitate presupun vizionari video dar si un open bar de unde puteti admira expertii acestui sport zburand pe deasupra valurilor. Nu in ultimul rand, Soma Bay dispune de un elegant debarcader pentru proprietarii de iahturi.

Dezvoltata ca o statiune exclusivita in jurul celor 5 hoteluri, in Soma Bay nu veti descoperi zonele de kitch specifice Egiptului, aici neexistand nici un bazar si nici macar vreun bar in afara celor din permetrul hotelului. Viata de noapte se rezuma practic la activitatile de divertisment propuse de hotelieri. Totusi, cei pentru care cititul unei carti intinsi pe un sezlong la soare nu este indeajuns, au la dispozitie mai multe excursii zilnice organizate la Templul lui Seti I din Kanais, la Minele de Emerald din Marsa Alam sau la celebrele situri arheologice de la Luxor.

Soma Bay