Ghid turistic El Salvador

Despre El Salvador

El Salvador este o tara din America Centrala si, din punct de vedere geografic, face parte din America de Nord continentala. Este asezata intre Guatemala si Honduras si la sud-vest se invecineaza cu Oceanul Pacific.

Suprafata tarii este de numai 21.040 de km patrati, fiind cel mai mic stat din America Centrala. Chiar daca are o suprafata mica, El Salvador este un stat populat, avand mai mult de 6 milioane si jumatate de locuitori. Tara este impartita in 14 sectiuni numite departamente.

In El Salvador veti gasi 25 de vulcani, 14 lacuri si 4 orase mari. Capitala, San Salvador, se afla in regiunea centrala. Cel mai mare oras din regiunea de vest este Santa Ana, iar din cea de est este San Miguel. Alte orase importante sunt Acajulta, Puerto Cutuco, San Francisco Gotera, Santa Tecla si Suchitoto.

Civilizatia din El Salvador dateaza din perioada pre-columbiana, din jurul anului 1500 i.Hr. Istoria statului este una marcata de multe conflicte si de lovituri de stat. Insa, in zilele noastre, El Salvador este un stat stabil, cu o economie infloritoare, care a lasat in urma trecutul plin de evenimente nefericite.

Oamenii din Salvador sunt cunoscuti pentru ospitalitatea lor. Sunt unii dintre cei mai amabili oameni din lume. Sunt prietenosi si vor vrea tot timpul sa va ajute cu orice. Datorita acestui lucru, El Salvador este numita “tara zambitoare”. Atunci cand vorbiti cu oameni pe care nu ii cunoasteti, este politicos sa va adresati intr-o maniera formala, folosind apelativele senor (domnule), senora (doamna) si pronumele de politete usted (dumneavoastra).