Informatii utile El Salvador

Date generale


Capitala: San Salvador
Moneda: Colon salvadorian (SVC)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00
Religie: Crestini (88.2%), Alte religii (11.8%)

El Salvador este recunoscuta pentru


biserici
cultura
istorie
vulcan
plaja
traditii
cascada

Cand este indicat sa vizitati El Salvador

Climatul din El Salvador este tropical in zona coastei si temperat in restul tarii, in zonele mai inalte. Exista doua sezoane, cel ploios, din mai pana in octombrie si cel uscat, din noiembrie pana in aprilie. Asadar, cea mai buna perioada pentru a vizita El Salvador, din punct de vedere al climei, este sezonul noiembrie-aprilie.

Temperaturi medii lunare in El Salvador

In El Salvador exista o multime de sarbatori si de festivaluri. Asadar, in perioada martie-aprilie, acolo se sarbatoreste Pastele sau Semana Santa. Perioada este celebrata cu evenimente de tip carnaval in diferite orase, de catre populatia catolica numeroasa. In perioada 1-7 august se organizeaza un carnaval numit Fiestas Agostinas. Prin acest festival, locuitorii il salbatoresc pe El Salvador del Mundo, sfantul patron al tarii. In luna noiembrie se sarbatoreste Carnavalul San Miguel, numit in zona Carnaval de San Miguel. Bineinteles, evenimentele au loc in San Miguel si dureaza o saptamana intreaga. Puteti sarbatori si Craciunul si Anul Nou in El Salvador (Navidad si Ano Nuevo), deoarece atmosfera este una foarte vesela, cu focuri de artificii si petreceri, dar mai ales pentru ca in aceasta perioada in El Salvador este foarte cald.

Ce sa luati in bagaj

Cand va faceti bagajele pentru calatoria in El Salvador trebuie sa tineti cont de faptul ca acolo exista doua sezoane. Astfel, daca veti calatori in El Salvador in sezonul cald, in perioada noiembrie-aprilie, trebuie sa va puneti in bagaj haine usoare, din bumbac, palarii, rochii vaporoase si, bineinteles, costumul de baie. Daca alegeti perioada mai-octombrie, adica sezonul ploios, nu uitati de haine care sa va fereasca de precipitatii si de impermeabile.

Shopping in El Salvador

El Salvador are cele mai mari mall-uri din regiune, in special in San Salvador, cu foarte multe branduri internationale. Acestea se gasesc in suburbii precum Escalon, Santa Elena si imprejurimile acestora. Dintre cele mai importante centre comerciale amintim Multiplaza, La Gran Via, Galerias si Plaza Merliot.

Daca doriti sa cumparati obiecte traditionale, gasiti tarabe in zonele intens circulate. Fiti atenti la preturile pe care le pretind vanzatorii, deoarece tind sa profite de oamenii care par straini si sa-si mareasca preturile dramatic.

Viza turistica pentru El Salvador

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in El Salvador in scop turistic nu au nevoie de viza de intrare. Pentru a putea intra in El Salvador trebuie sa detineti un pasaport valabil cel putin 6 luni de la momentul intrarii si sa faceti dovada unui bilet de calatorie dus-intors.