Ghid turistic La Libertad

Despre La Libertad

La Libertad (Liberty) este un oras situat in departamentul La Libertad, in El Salvador. Acest oras este unul dintre principalele atractii turistice din tara.

La Libertad a fost infiintat ca un sat in 1858, in scopul de a se diminua dependenta excesiva a comunitatii de orasul Huizúcar, situat la o distanta considerabila de care era conectat prin drumuri proaste.

El Puerto de La Libertad este una dintre cele mai reprezentative destinatii turistice din El Salvador. Complexul include o promenada, restaurante si un amfiteatru, in timp ce pietele de fructe de mare si magazine de artizanat sunt situate la debarcader.

Plajele pe care le puteti gasi aici includ Las Flores, San Diego, El Obispo, La Paz si El Majahual.

Parcul National Walter Thilo Deininger situat pe autostrada de coasta (CA-2), in apropiere de Plaja San Diego, este o adevarata atractie pentru turisti.

La Libertad este, de asemenea, capitala surfului in El Salvador, cu magazine de surf, inchirieri si ateliere de reparatii. Punta Roca gazduieste campionate regionale si internationale. Este cunoscut pentru valurile sale rapide, multe dintre ele ajungand la 100 - 200 de metri. Pana in 1970 doar cateva surferi locali s-au aventurat acolo, pana cand a fost descoperit de cativa surferi recunoscuti la nivel international, inclusiv Gerry Lopez care a incurajat localnicii sa faca acest sport. El Salvador a trecut printr-un razboi civil in anii 1980, si ca sa se ajunga la Punta Roca a devenit periculos. In acest context a fost incetinit afluxul de vizitatori.

Printre alte locuri de surf din regiune se numara: Conchalio, La Paz, San Diego, EL Zunzal, La Bocana si El Zonte.

El Puerto de La Libertad a fost primul port construit in El Salvador. Doua porturi noi din tara l-au inlocuit punct din vedere economic, La Union si Puerto de Acajutla.

Orasul poate oferi o vacanta frumoasa iubitorilor de activitati ce implica adrenalina, oferindu-le oportunitatea de a practica diferite sporturi.

La Libertad