Ghid turistic Parcul National Cerro Verde

Despre Parcul National Cerro Verde

Pentru iubitorii de natura, Parcul National Cerro Verde este o atractie naturala ce trebuie vizitata in El Salvador. Amplasat intre trei vulcani, acest parc este de fapt o padure luxurianta, plina de flori, flora si fauna, si are unele dintre cele mai frumoase peisaje din tara.

Parcul este situat intre vulcanii Izalco, Cerro Verde si Santa Ana si ofera sansa unor drumetii fantastice in natura. Vulcanul Santa Ana este cel mai mare din tara. Angajarea unui ghid cu experienta si cunostinte in ceea ce priveste drumetiile prin munti este o idee foarte buna. In apropiere, Vulcanul Izalco poate fi urcat in aproximativ 3 ore,I plecand din orasul Izalco, o destinatie turistica infloritoare cu un centru colonial frumos. Acest vulcan, cu ultima eruptie in 1966, are un con de lava neagra si este cunoscut ca Farul din Pacific, din cauza eruptiilor continue de aproape 160 de ani.

Pentru pasari, Cerro Verde este un paradis. Exista aici o multime de specii migratoare cum ar fi ciocanitori si 17 de specii de colibri - parcul este un loc popular pentru cei care vor sa vada diferite specii de pasari. Parcul gazduieste, de asemenea, deosebite specii de orhidee.

La Parcul National Cerro Verde se poate ajunge de la San Salvador in mai putin de o ora, atat cu masina cat si cu autocarul.

Parcul National Cerro Verde