Despre San Salvador

Capitala statului El Salvador, cel mai populat oras al tarii dar si cel mai important centru cultural, politic si economic, iata cateva dintre atributele principale ale orasului San Salvador.

Situat in regiunea Salvador, orasul capata valentele unei metropole prin ansamblurile arhitectonice din centru si frumusetea naturala a suburbiilor.

Mostenirea culturala de origine hispanica face ca orasul sa fie deosebit de atractiv pentru turism, orasul oferind numeroase locuri si obiective ce merita a fi vizitate.

Dezvoltarea economica deosebita a orasului a fost impulsionata de masive investitii publice si private in domeniul sanatatii, culturii si artei, toate acestea conducand spre a conferi capitalei statutul de oras modern, comparabil cu cele mai dezvoltate orase europene sau nord-americane.

Sectorul financiar reprezentat de institutiile bancare de renume ce isi au sediul aici, impulsioneaza viata economica a orasului, mare parte din investitiile acestora regasindu-se in turism si servicii publice.

Comertul are si el influenta lui definitorie, in oras reteaua de mall-uri si centre comerciale dezvoltandu-se permanent, serviciile fiind si ele un factor important in viata economica a orasului, devenind pe parcursul ultimilor ani principala activitate economica a orasului.

Nici industria nu lipseste din peisajul capitalei, in ciuda faptului ca orasul detine doar o mica zona industriala in care se produc prefabricate din beton, tigle si renumita bere salvadoriana de tip “lager beer”. In aceasta zona industriala mai functioneaza si o fabrica de imbuteliat apa minerala, o sucursala Coca-Cola si binecunoscutul brand Unilever.

Cultural, orasul este reprezentat prin zone de mare interes: Centrul orasului, Muzeul National, Teatrul National, Palatul National, Catedrala Metropolitana, Piata Gerardo Barrios, Piata Libertad, Muzeul National de Antropologie, Piata Morazan sunt doar cateva dintre reperele importante marcate pe harta turistica a orasului.

Si din punct de vedere gastronomic, San Salvador ofera vizitatorilor prin intermediul restaurantelor si pizeriilor, o gama variata de preparate si produse, apartinand diferitelor culture ale lumii.

In oras puteti gasi restaurante cu specific italian, coreean, japonez, thailandez, frantuzesc, spaniol, oriental, putand spune ca nu poate fi vizitator care sa fie nesatisfacut din punct de vedere culinar.

Multitudinea de restaurante si fast food-uri ne oblige sa va oferim doar cateva repere: Tony Romas, Restaurante Basilea, Al Pomodoro, Tre Fratelli, Diva, Royal, Los Balcones, Diva Bistro, San Martin, Inka Grill, A lo Nuestro, El Mirador, Jeques.

Cunoscut si pentru viata sa de noapte, San Salvador detine o mare gama de cluburi si baruri de noapte, in care puteti petrece nopti hot, in purul stil latin. Code’s, La Taberna, Tabu, Stanza, Bliss, Dolce Fiero, El Alpa sunt doar cateva dintre localurile de noapte ce va stau la dispozitie.

San Salvador