Informatii utile San Salvador

Date generale


Moneda: Colon salvadorian (SVC)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

San Salvador este recunoscuta pentru


biserici
catedrala
parcuri
monumente
vulcan
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul San Salvador

Gratie climei extreme de prietenoase, orasul poate fi vizitat pe tot parcursul anului. In cazul in care doriti sa fiti martorii vreunui eveniment cultural, sportiv sau religios (evenimente destul de numeroase in viata orasului), va putem spune ca in fiecare luna, are loc un festival gastronomic pe tot cuprinsul tarii, in cadrul caruia lumea se bucura de mancare, bautura si muzica.

Temperaturi medii lunare in San Salvador, El Salvador

Un eveniment major al vietii culturale este Festivalul de muzica clasica, eveniment desfasurat sub egida Las Fuentes de Beethoven.

Ce sa luati in bagaj

Climatul tropical va obliga sa va puneti in bagaj haine subtiri, deschise la culoare si comode, pentru perioada aprilie-octombrie, o umbrela in perioada mai-septembrie si haine putin mai groase gen pulovere sau sweatere pentru perioada octombrie-februarie, cand serile sunt destul de racoroase.

Modalitati de plata in San Salvador

Card si cash; iata cele doua modalitati de plata utilizate in San Salvador. La o scurta sondare a pietei va putem spune ca o masa la restaurant veti plati intre 4 si 30 de dolari, un bilet de autobuz va costa 0,30 dolari, berea intre 1,50 si 2,25 dolari, un pachet de tigari 2,50, iar pentru un kilometru parcurs cu taxiul veti plati 1,86 dolari, pornirea fiind de 5.

Transportul in San Salvador

Aeroportul din imediata vecinatate a orasului este principalul pion in reteaua de transporturi a orasului, acesta preluand curse interne dinspre marile orase ale tarii, si facand din San Salvador, un oras foarte accesibil.

In interiorul orasului, operatori de stat si particulari, asigura in mod constant trasee si curse pentru aproximativ 200.000 de persoane zilnic. Municipalitatea si operatorii particulari conlucreaza permanent pentru imbunatatirea conditiilor de transport, a traficului si sigurantei pasagerilor, aici putand remarca o evolutie deosebit de pozitiva, in ceea ce priveste siguranta transportului de persoane, in ciuda faptului binecunoscut ca in tarile sud-americane traficul devine haotic la ore de varf, indisciplina soferilor si pietonilor fiind renumita.

Din 2007, San Salvador beneficiaza si de o gara; din pacate, traficul feroviar nu este foarte dezvoltat, infrastructura fiind nedezvoltata complet.

Shopping in San Salvador

Amatorii de shopping se pot considera rasfatati in San Salvador, multitudinea de locuri, centre comerciale si mall-uri fiind principalul atu al orasului.

La Casita, Bookmarks, La Ceiba Galerias, Loma Linda, Multiplazza, Las Fuentes, reperezinta marile centre de unde puteti achizitiona marfuri diverse. Pentru iubitorii de obiecte de artizanat si home-made, recomandam vizitarea pietii Ilopango din zona de est a orasului, aici putand cumpara suveniruri deosebite, la preturi deosebit de avantajoase.

Brandurile Super Selectos, Hiperpaiz, Pricesmart si La Depensa de Don Juan pot fi intalnite in orice zona a orasului va aflati.

Viza turistica pentru San Salvador

Viza turistica se poate obtine de la reprezentantele diplomatice ale statului sau la prezentarea la granita, ori direct pe aeroport. Pentru o corecta informare va recomandam sa contactati si Ministerul Afacerilor Externe din Romania.

San Salvador