Ghid turistic Suchitoto

Recomandat pentru: lac, traditii, biserici, cultura, istorie, arta, relaxare

Despre Suchitoto

Suchitoto este un oras in departamentul Cuscatlán, in El Salvador. Orasul are o vedere excelenta la Lacul Suchitlan un lac artificial, un lac plin de culoare, care se bucura de prezenta a numeroase specii de pasari.

Orasul este o destinatie de week-end foarte populara pentru salvadorieni. Aici se desfasoara activitati culturale gasindu-se galerii de arta, centre culturale si mestesuguri. Astazi, Suchitoto este cunoscut la nivel national si international ca un oras care pastreaza natural cladirile sale in stil colonial.

Lacul Suchitlan este una dintre atractiile turistice din Suchitoto; acesta s-a format in 1973, ca urmare a construirii barajului hidroenergetic "Cerrón Grande". El Salto Los Tercios "este o formatiune geologica situata la 2 km est de oras, pe drumul care duce la "Cinquera"; interesanta este componenta spectaculoasa a peretelui vertical al cascadei, format din blocuri hexagonale din magma. El Salto Los Limones este un set de cascade naturale, unde raurile "Chalchigue" si "Los Amates" converg.

Casa Muzeu Don Alejandro Coto este o alta atractie turistica ce merita o vizita. Cand vizitati acest muzeu puteti vedea peisaje frumoase si aprecia colectii particulare de pictura si biblioteca fabuloasa. Alejandro Coto, un muzician, scriitor recunoscut si regizor, a realizat in aceasta casa unul dintre cele mai importante muzee din El Salvador. Printr-o atitudine altruista Alejandro si-a donat casa muzeu statului El Salvador si oamenilor din Suchitoto in 1999. El Teatro Las Ruinas (Teatrul Ruins) a fost construit intr-una dintre primele trei case cu gresie care au existat in Suchitoto, arhitectura sa impresioneaza.

Biserica Santa Lucia a fost construita in 1853 si este principalul monument istoric si atractie turistica din Suchitoto, pentru structura sa initiala si conceptul colonial. De asemenea, puteti vizita Piata Centenario, un loc de intalnire atat pentru sateni cat si pentru vizitatori. Piata este prevazuta in centru cu o fantana proiectata de sculptorul Julio Salvador Reyes.

Intre evenimentele organizate in Suchitoto la care puteti lua parte, se numara: Festivalul de Arta si Cultura, cu spectacole artistice, in februarie; si sarbatoarea care o aniverseaza pe Sfanta Lucia Virgin in iulie.

Suchitoto este situat la aproximativ 47 km de San Salvador, vizitand acest oras veti putea descoperi frumusetea si cultura sa!

Suchitoto