Cum se ajunge in Geneva

Calatoria cu avionul la Geneva

Geneva este una dintre principalele porti de intrare in Elvetia. Compania nationala de transport aerian este Swiss, aceasta operand curse spre destinatii europene si in toata lumea. Numeroase companii, intre care si operatorii Iov/cost precum Easyjet, opereaza curse dinspre Marea Britanie spre Geneva. Companiile care opereaza zboruri spre Elvetia din Statele Unite sunt American Airlines, Brltish Airways, Air France, Continental, Lufthansa si Delta.

Aeroportul Geneva are statii proprii care sunt cuprinse in reteaua nationala de trenuri de mare viteza. Aici circula mai multe trenuri, in fiecare ora, intre aeroport si gara centrala.

Exista legaturi regulate intre aeroporturile Internationale Zurich, Basel si Geneva.

Calatoria cu trenul la Geneva

Trenurile intercity confortabile leaga Geneva de toate orasele mari din tarile vecine. Aceste trenuri au compartimente de clasa intai si a doua care sunt foarte comode si pleaca la flecare ora. Calatoria cu trenul dinspre Zurich si Berna spre Lausanne si Geneva ii recompenseaza pe calatori (la iesirea din tunelul situat chiar inainte de Lausanne), cu imaginea uimitoare a intinderii vaste de apa, de un albastru deschis a Lacului Geneva si a muntilor care il inconjoara.

Nu surprinde pe nimeni faptul ca o tara renumita pentru experienta financiara si prestarile de servicii se preocupa de cei care vin aici in interes de afaceri. Chiar si trenurile au dotari adecvate pentru a putea munci, cu acces la Internet sl „vagoane linistite" unde nu veti fi deranjati.

Calatoria cu masina la Geneva

Turistii pot intra in Elvetia cu masina din toate tarile vecine, dupa ce trec de granita si vama. Pe langa vamile principale, mai sunt si alte puncte mai mici de intrare in tara, dar trebuie sa stiti ca acestea nu sunt deschise non-stop.

Calatoria cu trenul dinspre Zurich si Berna spre Lausanne si Geneva ii recompenseaza pe calatori (la iesirea din tunelul situat chiar inainte de Lausanne), cu imaginea uimitoare a intinderii vaste de apa, de un albastru deschis a Lacului Geneva si a muntilor care il inconjoara.