Transport Geneva

Geneva are o retea extinsa de transport in comun. Aproape in fiecare zona a orasului se poate ajunge foarte confortabil cu trenul sau cu masina.

Transportul public cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul este asigurat de Transports Publics Genevois (TPG). In plus fata de o acoperire extinsa a centrului orasului, reteaua acopera cea mai mare parte a municipalitatilor din Canton, cu cateva linii de extindere in Franta. Orarele mijloacelor de transport in comun le puteti obtine in fiecare tren, tramvai sau autobuz. Asiguratl-va insa ca ajungeti la timp, deoarece soferii respecta cu strictete orele de plecare.

Transportul public este asigurat si de o flota de barci si este oferit de Mouettes Genevoises, care leaga cele doua maluri ale lacului de oras, si de catre Compagnie Générale de Navigation sur le lac Léman (CGN), care serveste destinatii mai indepartate, cum ar fi Nyon, Yvoire, Thonon, Évian, Lausanne si Montreux. Vapoare cu program regulat circula pe Lacul Geneva. Mai exista si vapoare cu abur care adauga o nota nostalgica Lacului Geneva.

Trenurile operate de SBB-CFF-FFS leaga aeroportul de gara principala in sase minute, si continua scu orasele Nyon, Lausanne, Fribourg, Montreux, Neuchatel, Berna, Sion si Sierre. Serviciile regionale de tren sunt din ce in ce mai dezvoltate, spre Coppet si Bellegarde. La intrarea si iesirea orasului, doua statii noi au fost deschise din anul 2002: Genève-Sécheron (aproape de ONU si Gradina Botanica ) si Lancy-Pont-Rouge.

In Geneva, taxiurile sunt relativ scumpe, tarifele variaza de la un oras la altul. Exista taxe fixe pentru serviciile suplimentare (bagaje, etc.) care sunt afisate in taxiuri. Bacsisul este inclus in cost.

Taxiurile de la Geneva poate fi dificil de a gasi, si poate fi necesar sa rezervati in avans, in special dimineata devreme sau la ore de varf.