Informatii utile Elvetia

Date generale


Capitala: Berna
Moneda: Franc elvetian (CHF)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Italiana
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (81.3%), Musulmani (5.5%), Alte religii (13.2%)

Elvetia este recunoscuta pentru


muzee
cultura
arta
puncte de interes
arhitectura
istorie
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati Elvetia

Avand in vedere diversitatea peisajului si diferentele majore de altitudine, calatoria spre Elvetia este cu siguranta o experienta unica, in aproape orice perioada a anului. Estul Elvetiei si zonele joase, cu livezile lor inflorite si pasunile bogate este recomandat sa-l vizitati primavara, atunci cand acestea apar in toata splendoarea, pe de alta parte, vara, cei mai multi dintre turisti prefera zona cu lacuri si zona vailor alpine. Vestul Elvetiei este preferat de turistii care practica surful si cei care merg in croaziera cu iahtul. Centrul Elvetiei este preferat de turistii care merg sa admire lacurile alpine, reci ca gheata.

Temperaturi medii lunare in Elvetia

Toamna, va recomandam sa vizitati: padurile de molift din Engadine, viile din Valais sau din Vaud, vaile sudice din Grisons sau in Ticino, unde, incepand cu octombrie, zilele au tendinta de a fi mai lungi si ceata mai subtire decat in restul Elvetiei.

Iarna ofera nenumarate posibilitati, in intreaga regiune montana, pentru practicarea sporturilor de iarna sau pentru drumetiile prin zapada.