Informatii utile Lausanne

Date generale


Moneda: Franc elvetian (CHF)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Lausanne este recunoscuta pentru


muzee
puncte de interes
cultura
istorie
arhitectura
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati Lausanne

Orasul Lausanne se bucura de o clima blanda, influentata de apropierea sa de Lacul Geneva. Lausanne are in medie 123 de zile ploioase sau cu ninsoare pe an. Cea mai umeda luna este iunie, aceasta luna fiind cea mai ploioasa. Cea mai uscata luna a anului este februarie.

Cel mai bun moment pentru a vizita Lausanne este vara. In acest anotimp va veti bucura de un climat confortabil si de o atmosfera plina de viata.

Clima din Lausanne variaza intre veri calde si ierni reci. Temperatura medie in timpul verii (iunie-august) urca pana la 20 grade Celsius; dar in timpul iernii (decembrie-februarie) temperatura poate scadea pana la 0 grade Celsius. Lausanne, un oras pitoresc, este locul perfect pentru vacantele in care doriti sa va consumati energia. Zona din jurul orasului, va ofera in timpul iernii partii de schi, sanius si alte sporturi de iarna.

Temperaturi medii lunare in Lausanne, Elvetia

In timpul verii, puteti juca golf si puteti practica ciclism. Acest anotimp este ideal pentru explorarea peisajelor pitoresti ale lacului Geneva si a minunatelor podgorii. In lunile de vara orasul permite ample oportunitati pentru activitati in aer liber, in principal, drumetii si alpinism. Bois de Sauvabelin (chiar deasupra Le Signal), are trasee bune de mers pe jos. In plus, Lacul Léman este bun pentru inot si croaziere. Ouchy este locul in care puteti merge in cazul in care doriti sa inchiriati o barca.

Ce sa luati in bagaj

Acest lucru depinde in intregime de ceea ce intentionati sa faceti pe parcursul sejurului. O pereche buna de pantofi pentru mers pe jos este o necesitate.

Nu uitati aparatul de fotografiat, pentru a surprinde spectaculoasele peisaje elvetiene.