Cum se ajunge in Locarno

Calatoria cu masina la Locarno

Cantonul Ticino este strabatut de o autostrada moderna si eficienta - A2. Tunelul St Gotthard permite calatorilor sa renunte la trecatorile alpine din munti, cu toate ca acestea ofera imagini pitoresti ale Alpilor.

Pentru calatorii mai indeparte, catre nord-est, autostrada San Bernardino (A13) incepe la nord de Bellinzona si leaga Ticino cu estul Elvetiei, Bavaria si Austria.

In zona Lago Maggiore se poate ajunge cu usurinta in timpul verii si iernii prin intermediul Basel A2-Autostrada - Lucerna - Tunelul Gotthard - Belllinzona - Chiasso (iesire la "Bellinzona Sud").

Locarno este accesibil din vest prin intermediul Pass Simplon si prin drumul pitoresc, dar ingust, prin Valea Centovalli.

In cazul in care hotarati sa mergeti cu masina personala, va recomandam ruta: Bucuresti - Pitesti - Vidin - Belgrad - Lipovac - Sl. Brod - Okucani - Zagreb - Ljubljana - Postojna - Padua - Verona - Brescia - Como – Locarno/1750.1 km.

Calatoria cu avionul la Locarno

Cel mai apropiat aeroport elvetian de Locarno este Aeroportul International de la Zurich-Kloten.

Calatoria cu trenul la Locarno

Calatoriile cu trenul in Elvetia sunt foarte confortabile si sigure, multumita celui mai bun sistem feroviar din lume. Numeroase trenuri internationale sosesc in Ticino la fiecare ora din Basel sau Zürich, oprindu-se in Bellinzona (cu legaturi directe spre Locarno, pe malul lacului Maggiore). De asemenea, calatoriile pitoresti si romantice cu compania Centovalli, leaga Ticino, de la Locarno via Domodossola, in mod direct cu Elvetia Franceza: Brig, Lausanne si Geneva. RailAway are oferte speciale pentru cei care vor sa fie prezenti la festivalul de film din Locarno.

Compania elvetiana SBB ofera la randul ei bilete cu pret redus si combinatii bilete de tren plus bilet de admitere la Festival, care pot fi achizitionate de la statiile de cale ferata sau prin comanda la numareul de telefon 0900 300 300 (numai din Elvetia, CHF 1.19/min).