Informatii utile Locarno

Date generale


Moneda: Franc elvetian (CHF)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Locarno este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri istorice
lacasuri de cult
situri religioase
cladiri istorice
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati Locarno

Situat in sudul Elvetiei, Locarno are clima cea mai usoara dintre toate celelalte zone din tara. Locarno are un climat subtropical cu o abundenta de soare pe tot parcursul anului. Vremea in Locarno este confortabila tot anul!

Temperaturi medii lunare in Locarno, Elvetia

Avand in vedere ca verile sunt calde si iernile sunt insorite si usoare, un sejur aici este posibil in orice moment al anului. Asadar nu conteaza in ce perioada veniti si nici cati ani aveti, exista o multime de activitati pe care le puteti face aici. In timpul verii aveti avantajul de a putea inota in lac, dar iarna puteti practica schi si va puteti bucura de frumusetea pietelor de Craciun organizate.

Va puteti alege pentru petrecerea vacantei, sezonul de vara, atunci cand se organizeaza multe festivaluri mari, in special Festivalul International de Film Locarno, care are loc anual. Multi turisti aleg aceasta perioada din an si, prin urmare, multe dintre magazinele locale, restaurante si baruri sunt deschise si va invita sa le treceti pragul. Tot asa de bine va puteti alege ca perioada de vacanta si lunile de iarna, in special decembrie, cand va puteti bucura de atmosfera de sarbatoare a orasului si puteti practica activitati specifice sezonului.

Trebuie sa stiti ca cele mai multe precipitatii (sezonul ploios) sunt in mai, iunie, iulie, august, septembrie, octombrie si noiembrie. In medie, cea mai calda luna este iulie. In medie, cea mai rece luna este ianuarie. August este cea mai umeda luna iar februarie este cea mai secetoasa luna.

Ce sa luati in bagaj

Luati cu dumneavoastra doar elementele esentiale fara de care nu va puteti descurca in vacanta.Puteti pune in bagaj o trusa de prim ajutor, schiuri - daca sunteti practicant al acestui sport - si produse cosmetice pentru protectie solara.

Modalitati de plata in Locarno

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Locarno, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 26,75 CHF, un Big Mac va costa aproximativ 6,50 CHF.

O camera la un hotel bun, va costa 177,91 CHF/noapte, iar la un hostel, 38,70 91 CHF/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 421.18 CHF.

Costul unei beri este de 7 CHF, un Coca Cola costa 1,47 CHF, iar un pachet de tigari (marlboro) – 7 CHF.

Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 3,15 CHF, iar un litru de combustibil costa in medie 1,77 CHF.

Transportul in Locarno

Pe langa faptul ca este un centru turistic prosper, Locarno este unul dintre cele mai pline de viata si active terminale de autobuze din intregul Ticino. De aici, calatorii pot ajunge in cele trei vai principale si cele 12 laterale, care reprezinta cam o treime din canton. Pentru foarte multi oameni, intregul Ticino se rezuma la aceste vai: case cu acoperisuri de piatra, ingramadite una intr-alta pe strazi inguste de tara; versanti pitoresti unde se afla capre si capite de fan; paduri de castani si poduri mici peste cursuri repezi de munte, cu apa cristalina. Toate aceste aspecte au contribuit la imaginea cunoscuta a regiunii Ticino.