Informatii utile Montreux

Date generale


Moneda: Franc elvetian (CHF)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Montreux este recunoscuta pentru


cladiri istorice
cultura
istorie
muzee
atractii inedite
magazine

Cand este indicat sa vizitati Montreux

Montreux este renumita pentru locatia sa frumoasa pe Lacul Geneva si este statiuna cea mai frecventata din sud-vestul Elvetiei. Orasul se intinde de-a lungul malului unui golf mare cu care se confrunta la sud, si se ridica la inaltimi pe ranguri acoperite cu paduri si podgorii. Blandetea climei sale face din Montreux si din satele invecinate o statiune climatica ce va invita sa o vizitati pe tot timpul anului. Pe malul lacului Geneva, veti gasi smochine, golf, migdale si duzi si chiar chiparosi, magnolii si palmieri ce infloresc la temperaturi cu adevarat mediteraneene.

Datorita locatiei in Alpi, Montreux are un climat alpin. Avand in vedere clima si lipsa turistilor, de obicei, martie si septembrie sunt momentele cele mai bune pentru a vizita orasul.

Temperaturi medii lunare in Montreux, Elvetia

Daca veti alege sa va petreceti sejurul in Montreux in septembrie, fiti sigur ca veti experimenta zile minunate comparabile cu cele de vara. Aceste zile vor fi avantajoase pentru drumetii, ciclism si inot.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul pentru vacanta nu trebuie sa lipseasca hainele necesare potrivit sezonului ales, camera foto cu care veti imortaliza cele mai frumoase momente si medicamentele pe care le folositi in mod curent.

Modalitati de plata in Montreux

Elvetia a reusit sa-si pastreze moneda sa nationala, francul elvetian, asadar si in Montreux veti folosi aceeasi moneda. Un francul elvetian este alcatuit din 100 centime. Euro este acceptat pe scara larga in magazine si restaurante.

In masura mai mare sunt folosite cardurile VISA si MasterCard, iar American Express si Diner apar foarte rar. Trebuie sa verificati intotdeauna inainte de a intra intr-un magazin, cu ce card vi se va permite sa platiti, exista autocolante in fereastra de afisare. Consultati-va cu casierul, cu privire la produsele pe care doriti sa le achizitionati, se poate intampla de multe ori sa exista o limita minima pentru suma platibila cu cardul de credit.

Vizitatorii care au nevoie de bani numerar, vor trebui sa apeleze la ATM-uri. Acestea sunt usor accesibile peste tot si sunt, de obicei, cel mai bun mod de a obtine numerar la cursul de schimb curent. Case de schimb valutar pot fi gasite in cele mai multe statii de tren SBB / CFF, precum si in orice banca, de obicei exista o taxa perceputa pentru fiecare schimb.

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Montreux, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte: In cazul in care veti servi masa la McDonalds sau ceva similar, va costa aproximativ 15 CHF. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 6 CHF, pe cand o bere importata (0,33 litri sticla) este de 4 CHF.

Transportul in Montreux

Exista trei trenuri pe ora catre Geneva (70 de minute, pe ora) si trei trenuri pe ora catre Lausanne (25 minute). Asigurati-va o calatorie pitoreasca la Interlaken prin intermediul Golden Pass Panoramic.

Vevey-Montreux-Chillon-Villeneuve (VMCV), compania de transport public opereaza transport de pasageri in regiunea Montreux. Reteaua VMCV cuprinde 9 linii de autobuz pe o distanta de 78.95 km si 270 statii de autobuz. Aceasta retea serveste 65000 de locuitori, care traiesc in localitatile din apropiere. Cele 50 de autobuze transporta 20,000 de pasageri in fiecare zi.

Postbus este compania de autobuze lider in reteaua de transport public din Elvetia. Cu aproape 3.000 de angajati si mai mult de 2.000 de vehicule aflate la dispozitia sa, Postbus transporta peste 110 milioane de pasageri in fiecare an. Din Montreux, exista legaturi pentru Chernex la Villars-sur-Chamby, Villeneuve a Rennaz si Noville, Cully la Puidoux-Chexbres.

Cazarea in Montreux

In Montreux exista posibilitatea cazarii atat avand la dispozitie un buget restrans cat si un buget mare. In cazul in care doriti sa va cazati la costuri rezonabile, va recomandam hotelurile:

Golf-Hotel René (golf-hotel@montreux.ch, fax: +41 21 963 03 52), un hotel cu stil, situat in afara centrului orasului, dar aproape de promenada pe malul lacului.

Hotelul Masson, situat pe strada Rue Bonivard 5, tel.: +41 21 966 00 44 ( hotelmasson@bluewin.ch, fax: +41 21 966 00 36). Acesta este cel mai vechi hotel din Montreux, datand din 1829. Masson este aproape de lac si in aer liber. Locatia este de asemenea, in apropiere de Chateau de Chillon.

Hotel Bon-Port, situat pe strada Rue du Théatre 4a, tel: +41 21 962 80 70 ( bon-port@bluewin.ch, fax: +41 21 962 80 79). Acesta este un hotel linistit, situate la numai cateva minute de mers pe jos pana in centrul orasului. Spre deosebire de multe dintre hotelurile din Montreux, Bon-Port nu are vedere spre lac sau spre munte, cu toate acestea, ofera servicii de o foarte buna calitate.

Villa Toscane, Rue du Lac 2-8, tel: +41 21 966 88 88 (info@villatoscane.ch, fax: +41 21 966 88 00). Este o vila construita in stil Art Nouveau, situata langa lac. Hotelul se afla aproximativ la un km de centrul orasului si la 2 km de statia de cale ferata. Puteti accesa tipuri de dotari gratuite, cum ar fi un centru de afaceri si un centru spa in Royal Plaza (peste strada).

Grand Hotel Excelsior, Rue Bon Port 27, tel: +41 21 966 57 57 (info@hotelexcelsiormontreux.com, prin fax: +41 21 966 57 58). Este un hotel construit in stil Victorian, de patru stele, cu vedere spre Alpii Elvetieni si Lacul Geneva. Acesta se afla la aproximativ 2 km de centrul orasului, dar ofera o varietate de facilitati de spa si wellness.

Vieux-Port, tel: +41 21 964 61 79 (bobian4@hotmail.com ), este un apartament cu mobilier modern si de bun gust, situat intr-o cladire rezidentiala, la 30 m de lac, langa statia de autobuz, la 5 minute de mers pe jos de centru. Acest apartament include un living, doua canapele, un dormitor, doua paturi de o persoana, bucatarie, televizor, DVD, conexiune la internet, vesela si lift.

Eurotel Riviera, Grand Rue 81, tel: +41 21 966 22 22 (sales@eurotelriviera.ch ). In acest hotel toate camerele au vedere spre lac. Este situate la 5 metri de lac.

In cazul in care dispuneti de un buget mare, va puteti bucura de luxul oferit de urmatoarele hoteluri:

Le Montreux Palace, Grand Rue 100, tel: +41 21 962 12 12 (montreux@fairmont.com, fax: +41 21 962 17 17). Hotelul este construit in stil Belle Epoque, iar cladirea a fost construita in 1906. Le Montreux Palace este parte a grupului Fairmont (detinuta anterior de Raffles), ofera facilitati de 5 stele si are vedere spre Lacul Geneva.

Suisse Majestic, Avenue des Alpes 45, tel: +41 21 966 33 33 (hotel@suisse-majestic.ch, fax: + 41 21 966 33 00). Intr-un oras de hoteluri foarte scumpe Suisse Majestic-. iese in evidenta cel putin pentru locatia sa fina. Acesta este un hotel de patru stele si, ca atare, nu este la fel de scump ca hotelurile de 5 stele, insa recenziile la adresa sa il situeaza pe primele locuri in ceea ce priveste luxul oferit.

Royal Plaza, Grand-Rue 97, tel: +41 21 962 50 50 (info@royalplaza.ch, fax: +41 21 962 51 51). Acest hotel recent renovat este situat chiar pe malul Lacului Geneva si este catalogat de 5 stele.

Regiunea Montreux Riviera este un paradis pentru gurmanzi, cu cele 20 restaurante inregistrate in Ghidul Michelin si Gault Millau, aceasta regiune este una dintre destinatiile cele mai renumite de arta culinara.