Informatii utile Neuchatel

Date generale


Moneda: Franc elvetian (CHF)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Neuchatel este recunoscuta pentru


cultura
istorie
arhitectura
monumente
muzee
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Neuchatel

Orasul are o clima blanda, cu o toamna de lunga durata. Zapada este rara in lunile de iarna, dar conditii excelente alpine, pentru cei care doresc sa se bucure de snowboard si schi, gasiti la o plimbare de 20 de minute de mers cu autobuzul.

La Neuchatel este cald in timpul verii, in special intre iunie si august, cand maximele medii variaza de la 21C la 24C. Retineti ca august este o luna mai umeda!

Temperaturi medii lunare in Neuchatel, Elvetia

Sfarsitul primaverii si inceputul toamnei pot fi perioade placute pentru vacante.

Ce sa luati in bagaj

In cazul in care hotarati sa va petreceti vacanta de iarna in Neuchatel, luati cu dumneavoastra haine care sa va asigure confortul termic, aici fiind foarte frig iarna. Din bagajul pentru vacanta nu trebuie sa lipseasca nici camera foto cu care veti imortaliza cele mai frumoase momente, nici medicamentele pe care le folositi in mod curent.

Modalitati de plata in Neuchatel

Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Neuchatel, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 34,75 Euro, un Big Mac va costa aproximativ 5,37 Euro.

O camera la un hotel bun, va costa 147 Euro/noapte, iar la un hostel, 32,02 Euro /noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 348 Euro.

Costul unei beri este de 5,78 Euro, un Coca Cola costa 1,21 Euro, iar un pachet de tigari (marlboro) – 5, 78 Euro.

Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 2,68 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1,46 Euro.

Transportul in Neuchatel

Compania care asigura transportul public in Neuchatel este Les Transports Publics du Littoral Neuchatelois (TN), care ofera troilebuz, un funicular, sistem. Lungimea totala a retelei TN este de 81.2 km (50,5 km). TN serveste 78,400 de persoane.

Statia de cale ferata Neuchatel face parte din una din liniile de cale ferata din Elvetia, operata de catre Caile Ferate Federale elvetiene. Gara este un important nod pentru mai multe linii, inclusiv o linie transfrontaliera deservita de TGV (tren de mare viteza), cu trenuri directe care leaga Neuchatel la Paris, in patru ore.

Aeroportul din Neuchatel se afla la aproximativ 6 km distanta de centrul orasului si este nevoie de 9 minute pentru a ajunge in oras direct cu tramvaiul. Acesta este un aeroport mic, care nu ofera zboruri comerciale.

Société de navigare sur les Lacs de Neuchatel et Morat SA este compania care pune la dispozitie barci pe lac.

Hoteluri si restaurante in Neuchatel

Oferta de cazare din Neuchatel nu este spectaculoasa. Va recomandam hotelurile: Beau-Rivage, 1 Esplanade du Mont-Blanc (032/723 15 15, fax 723 16 16, www.beau-Rivage-hotel.ch ). City (032/725 55 77, fax 721 38 69). Maison du Prussien, Gor du Vauseyon (032/730 54 54, fax 730 21 43, www.hotel-prussien.ch ). Du Marché, 4 Place des Halles (032/724 58 00, fax 721 47 42). Touring au Lac, Place Numa Droz-(032/725 55 01, fax 725 82 43, www.touring-au-lac.ch ).

Neuchatel ofera un numar destul de mare de restaurante, baruri si pub-uri. Exista aproximativ 100 de restaurante care ofera mese pentru orice gust si buget, si, in plus, exista mai mult de 50 de restaurante si hanuri agricole, raspandite de-a lungul crestelor si pasunile din regiunile invecinate. Situat in peisajul tipic Muntelui Jura, acestea ofera un cadru care si-a pastrat toata autenticitatea, o primire calda si primitoare, precum si o bucatarie regionala rafinata in ani de traditie.

Dupa cina, numeroasele baruri, pub-uri, discoteci, cluburi de noapte, teatre si cinematografe ofera o gama larga de optiuni de divertisment.