Informatii utile Zurich

Date generale


Moneda: Franc elvetian (CHF)
Limba oficiala: Franceza, Germana, Italiana
Fus orar: GMT 01:00

Zurich este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
muzee
puncte de interes
situri religioase
cultura
divertisment

Cand este indicat sa vizitati orasul Zurich

Verile pot fi foarte calde, si Zurich este unul dintre putinele orase din lume unde se poate face o baie in pauza de pranz, in raul Limmat. Cel mai bun timp pentru acest lucru sunt lunile iunie si iulie, pana la mijlocul lunii august, chiar daca in Elvetia nu exista nici o garantie ca vara aduce vreme calda si insorita. Ploile incep de la aproximativ mijlocul lunii august si dureaza pana la mijlocul sau sfarsitul lunii septembrie. Zile insorite, cu temperaturi placute revin in luna octombrie pana la sfarsitul lunii. Noiembrie si decembrie pot aduce ceata si ploaie. Prima zapada poate fi de asteptata in jurul inceputului lunii decembrie. De obicei luna ianuarie este cea mai rece luna in Zurich. Temperaturile pot ajunge la -15 ° C / 5 ° F, si sa ramana asa cateva saptamani.

Temperaturi medii lunare in Zurich, Elvetia

Primele semne ale primaverii apar in lunile februarie si martie. Aprilie intotdeauna aduce inapoi zapada si multa ploaie care continua si in mai.

Deci, cele mai bune luni pentru a vizita Zurich sunt ianuarie (pentru iubitorii iernii, fara garantie insa de ninsoare si vreme frumoasa), iunie, mijlocul lunii august (din nou, fara garantia unei veri fierbinte si insorite) si octombrie (pentru fanii de drumetii si plimbari lungi). Decembrie aduce un sentiment magic de Craciun prin oras, cu piete de Craciun iluminate special.

Ce sa luati in bagaj

Avand in vedere ca aici verile pot fi foarte calde, va recomandam sa puneti in bagaj haine subtiri. Tineti cont insa, ca la inaltime poate fi frig, ceata, conditii de vant, si fiti pregatiti si cu haine mai groase, mai ales daca vreti sa mergeti in drumetii. Pentru o vacanta de iarna, puneti in bagaj haine groase de calitate. S-ar putea sa nu aveti nevoie de haine elegante, cu exceptia situatiei in care doriti sa iesiti la opera intr-o seara. Elvetienii se imbraca bine si arata ingrijit, dar nu se afisaza prea des. La cina, doamnele pot purta o pereche de pantaloni sau jeans cu o camasa simpla, sau o bluza. Dupa schi puteti purta pantaloni comozi, cizme calduroase si haina de schi.

Intr-o tara cu posibilitati de a face fotografii la tot pasul, va trebui sa aveti la dispozitie film si memorie digitala. E tot mai greu sa gasiti filme, desi la orice magazin de specialitate puteti gasi filme color de 35 mm. Puteti intampina probleme in a gasi ceva mai performant de 120 mm, asa ca orice altceva aveti nevoie, luati de acasa. Cardurile de memorie se gasesc la preturi destul de bune. La Inter Discount, cel mai cunoscut lant de magazine de specialitate din Elvetia, preturile sunt cuprinse intre 20 de franci pentru o memorie de 1GB si 120 franci pentru 4GB. Developatul si fotografia pe suport de hartie sunt destul de scumpe: 3 franci bucata.

Modalitati de plata in Zurich

Avand in vedere ca nu s-a stabilit un plafon, in ceea ce priveste o limita in valuta a sumei pe care o puteti avea la dumneavoastra, puteti veni aici cu suma pe care o considerati necesara pentru a va acoperi cazarea si masa si alte cheltuieli pe care doriti sa le faceti.

Puteti schimba cecurile de calatorie, valuta sau alte mijloace de plata, in banci, case de schimb, aeroport, agentii de turism si hoteluri.

Majoritatea bancilor elvetiene accepta eurocecuri. Turistii pot isi pot face adesea platile in valuta la hoteluri, magazine, centre comerciale si restaurante. Interesati-va in legatura cu rata de schimb, in multe cazuri putand fi mai mare decat cursul oficial.