Transport Zurich

Orasul Zurich urmareste o strategie de mobilitate atotcuprinzatoare si durabila. Zonele publice nu sunt disponibile doar pentru utilizarea transportului, ci sunt folosite si ca locuri de trai si de petrecere a timpului liber. Orasului Zurich promoveaza legaturi de transport public care incearca sa elibereze zonele centrale ale orasului.

Zurich are o retea moderna de transport public care cuprinde tramvaie, autobuze, feriboturi, trenuri suburbane si funiculare care se combina intr-o gama completa si eficienta a optiunilor de transport. Legaturi bune feroviare internationale si din apropierea aeroportului din Zurich fac transportul spre si dinspre oras simplu si confortabil. In Zurich exista retele locale de trenuri (S-Bahn) care asigura inclusiv legatura cu aeroportul.

Majoritatea capitalelor europene nu sunt la mai mult de o ora de zbor de la aeroportul din Zurich.

Exista conexiuni la fiecare jumatate de ora de la Gara Centrala Zuerich catre toate marile orase elvetiene (Zug, Lucerna, Basel, Berna si Geneva), in timp ce diverse trenuri de mare viteza (ICE - Germania, TGV - Franta si Pendolino - Italia), sunt legate de reteaua feroviara internationala.