Ghid turistic Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Informatii utile pentru o vacanta in Abu Dhabi si recomandari ale turistilor privind obiectivele turistice din acest oras

Ghid turistic Abu Dhabi

Abu Dhabi este capitala federala si centrul de guvernare in Emiratele Arabe Unite. Acesta este cel mai mare oras din Emiratul Abu Dhabi si unul dintre orasele cele mai moderne din lume.

Turistii se pot bucura de obiectivele istorice sau culturale si de atractiile - multe dintre ele gratuite – pe care Abu Dhabi le ofera. Intre acestea se numara: Moscheea Sheikh Zayed, cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite (trebuie sa stiti ca intrarea in moschee pentru non-musulmani este limitata dimineata; si Catargul, care cu 123 m este printre cele mai inalte catarge din lume.

Abu Dhabi are mai multe spatii verzi mari, multe dintre acestea includ zone de joaca si echipamente pentru copii, iar orasul este impanzit cu fantani minunate, neoane si sculpturi. Khalifa Park, (langa Marea Moschee) este cel mai bun parc si va ofera acvariu propriu, muzeu, tren si diferite gradini tematice.

Centrul Cultural din Abu Dhabi a devenit un punct de reper in Emiratele Arabe Unite, aici organizandu-se evenimente culturale si ateliere de lucru pe tot parcursul anului. Acesta ofera o biblioteca bine dotata, programe pentru copii, expozitii de arta, cultura si multe altele.

Aproape toate hotelurile si cluburile private din Abu Dhabi ofera facilitati de inot si plaje private. Unele hoteluri ofera lectii de dans, cursuri de aerobic, si alte forme de divertisment fizic.

Veti putea, de asemenea, intreprinde diferite activitati in apropiere de Abu Dhabi. Desi la prima vedere zona ar putea parea plictisitoare, neinteresanta si chiar periculoasa, din cauza conditiilor de desert, exista de fapt destinatii uimitoare naturale pe care le puteti vizita. Veti vedea cascade, stanci captusite cu fosile, chiar si lacuri de apa dulce. Race Track Camel este una dintre cele mai neobisnuite atractii, cursele fiind organizate in zilele de joi si vineri, in timpul iernii.

Alegand Desert Safari veti avea posibilitatea sa va plimbati in desert intr-un SUV. Masinile va vor duce la o plimbare peste dunele de nisip; veti putea asdmira apusul de soare dintr-un loc strategic ales si apoi puteti merge la o cina generoasa cu muzica si dans.

Desi Abu Dhabi gazduieste o multime de etnii, nu exista o varietate mare atunci cand vine vorba de bucatarie. Mancarea indiana este relativ ieftina, si exista si cateva restaurante chinezesti cu preturi rezonabile. Restaurantele hotelurilor sunt, de obicei, cele mai scumpe. Vegetarienii vor gasi optiuni satisfacatoare.

Vizitatorii ar trebui sa verifice intotdeauna calendarul islamic pentru a stabili daca vor vizita orasul in timpul Ramadanului. Din moment ce musulmanii postesc in timpul zilei, restaurantele sunt, prin lege, inchise. De asemenea, este impotriva legii sa se manance sau sa se bea - nici apa - in public. Hotelurile mari au, in general, un restaurant deschis in timpul zilei, pentru a servi masa la non-musulmani.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Iun

30

Festivalul „Bjorgvin Marknad” de la Bergen

Era vikinga este readusa la viata in acest popular festival cultural ce prezinta lupte simulate, targuri, standuri cu mancare …

Detalii

Dec

23

Festivalul International de Film „Skena” de la Pristina

Acesta este un festival studentesc international de film si teatru, care gazduieste, de asemeni, si diferite clase, workshop-uri si …

Detalii

Mai

1

Sarbatorirea Zilei de 1 Mai la Roma

In fiecare an de 1 Mai, adica Ziua Muncii, Roma sarbatoreste dar nu oricum, ci cu un concert gratuit …

Detalii

Iul

7

Parada Gay din Marsilia

Una din cele mai mari parade gay din sudul Frantei, acest eveniment atrage mii de oameni imbracati viu colorat …

Detalii

Aug

26

Festivalul Cultural Uitmarkt de la Amsterdam

Nu mai putin de o jumatate de milion de impatimiti ai culturii se reunesc in weekend-ul Uirmarkt, un festival …

Detalii

Top obiective turistice

Marea Moschee din Abu-Dhabi

Marea Moschee din Abu-Dhabi

Marea Moschee Sheikh Zayed este situata in Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite si este considerata a fi principala …

Detalii
Muzeul in Aer Liber Abu Dhabi

Muzeul in Aer Liber Abu Dhabi

Acest sat istoric este reconstructia unui sat traditional care ofera o privire interesanta in trecutul emiratului. Aspecte traditionale ale …

Detalii
Cladirea Qasr al-Hosn din Abu-Dhabi

Cladirea Qasr al-Hosn din Abu-Dhabi

Qasr al-Hosn este cea mai veche cladire de piatra din orasul Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. De asemenea, …

Detalii
Spitalul Soimilor din Abu-Dhabi

Spitalul Soimilor din Abu-Dhabi

Spitalul este cu un icon cultural, cea mai mare institutie din lume dedicata soimilor si prima de acest gen …

Detalii
Burj Khalifa Dubai

Burj Khalifa Dubai

Burj Khalifa este un zgarie-nori situat in Dubai, Emiratele Arabe Unite, si este cea mai inalta structura construita de …

Detalii