Ghid turistic Ajman

Recomandat pentru: muzee, shopping, plaja, safari, cultura, relaxare

Despre Ajman

Ajman sau Ujman (in araba), este cel mai mic stat al Emiratelor. situate de-a lungul Golfului Persic. Invecinat la sud cu emiratul Sharjah si la nord cu emiratul Umal-Quawin, in subordonarea sa se afla trei regiuni geografice, Al Ajman, care este si capitala emiratului, Masfut si Manama, doua centre agricole foarte importante ale zonei.

Suprafata emiratului este de doar 270 de kilometri patrati, Ajman detine 95% din numarul locuitorilor emiratului, populatia fiind de aproximativ 36.000, in anul 1980, dar a crescut simtitor, prin migratia populatiei, din emiratele vecine.

Datorita boomului economic din anii 90, propulsat de mari investitii facute de catre diverse companii si investitori particulari, atrasi in special de proprietatile gen freehold, Ajman a avut o perioada foarte infloritoare din punct de vedere economic si social. Dovada acestui fapt sunt cele 15 hoteluri foarte moderne, mall-uri, complexe de agreement sala de cinema si infrastructura orasului.

O alta dovada a infloririi orasului este si Universtitatea de Medicina aflata in oras, care este singura din emirate, care detine propriul spital, unde studentii pun in practica, cunostintele teoretice asimilate la cursuri. Universitatea a fost deschisa in anul 2008, iar spitalul de care apartine este cel mai important prestator de servicii medicale din zona.

Ajman detine in jur de 1600 de taxiuri, apartinand celor patru operatori principali. Tariful de baza, pentru inchirearea unui taxi, este de 3 dinari pe zi iar dupa apusul soarelui, pretul se modifica la 4 dinari.

In oras puteti ajunge cu avionul, din Dubai sau Sharjah, cu microbuze sau taxiuri, drumul parrcurgandu-se in cel mult patruzeci de minute.

Cazarea este foarte accesibila,asa cum aminteam mai sus, orasul detinand 15 hoteluri moderne, dintre care amintim Dana Beach Resort(care detine si un restaurant; nu serveste bauturi alcoolice), Kempinski Hotel Ajman, The Ajman Palace, Ewan Ajman Suites Hotel, Dream Palace Hotel, Ramada Hotel& Suites Ajman, Al Samu Hotels, Tulips Inn Royal Suites Ajman, Crown Palace, Royal Palace, Sara Hotel, Belfort Hotel si Safari Hotel Apartaments.

Majoritatea acestor hoteluri detin plaje private, unde puteti face plaja sau inota, de asemenea mai detin sali de conferinte, unde se pot organiza diverse evenimente culturale si economice, toate oferit un nivel ridicat de confort si stil.

Pentru iubitorii de shopping, Ajman ofera o incredibila oferta de mall-uri si shopping centre, cele mai cunoscute fiind N K Mall, Jotun Multicolor Centre, Ajman Gold Souk, Lulu Centre si foarte multe alte locatii unde va puteti petrece timpul la cumparaturi si achizitiona diverse marfuri, la preturi foarte accesibile.

Si la capitolul restaurante, oferta este incredibil de generoasa, preturile fiind destul de accesibile. Bucataria este bazata pe meniurile traditionale, constituite din peste si fructe de mare, dar exista si multe restaurante care ofera turistilor meniuri occidentale. Printre restaurantele care se bucura de aprecierea turistilor, mentionam Chiking Fried Chicken, Dakshin Restaurant, Noono Kabab, care are o arhitectura impresionanta, Punjabi Cury, restaurant cu specific Indian, Golden Fork si Osama Restaurant & Sweets. Si iubitorii de fast-food sunt rasfatati in ceea ce priveste oferta, toate brandurile importante avand deschise aici unitati situate in locuri foarte primitoare si agreabila, cu atmosfera foarte agreabila.

Daca dupa ce ati luat masa doriti sa va plimbati, Ajman ofera parcuri de agreement deosebit de atragatoare, atmosfera tropicala fiind imbinata fericit cu conditii de nivel occidental. Puteti face plimbari in Rashidiya Ladies Park, in Parcul Central, denumit si Al Humaidiah Family Park, dupa numele seicului care guverneaza emiratul, sau pentru amatorii de senzatii tari va recomandam Rolla Coast Park, unde puteti petrece minunat, testand mountain rousse-ul, de ultima generatie, ce se afla aici. De asemenea, in aceste parcuri, puteti face plimbari cu bicicleta si rolele.

Pentru amatorii de vizite la muzeu, puteti opta pentru vizita la Muzeul Orasului Ajman, unde puteti afla amanunte foarte interesante despre istoria acestei zone, intrarea in acest obictiv turistic costand aproximativ un dolar.

Orasul mai detine in portofoliul sau si centre economice precum Ajman Free Zone, Ajman Bank si Ajman Chamber of Commerce.

Printre nenumaratele locuri atractive situate in oras, se numara si Cinestar Ajman, un cinema ce va ofera conditii perfecte pentru vizionarea unui film.

Un alt loc atractiv de vizitat este si Piata de peste din Ajman, unde puteti cumpara sau chiar gusta din produsele si preparatele din peste.

Daca alegeti sa va petreceti timpul liber pe plajele din Ajman, va putem spune ca acestea sunt agreabile, cu nisip curat, apa limpede si, pentru a va da un motiv mai convingator, va spunem ca aici puteti vedea aparand delfini, la foarte mica distanta de tarm.

Ajman