Ghid turistic Al Ain

Recomandat pentru: gradina zoologica, safari, muzee, camile, gradini, relaxare, natura

Despre Al Ain

Al Ain, cunoscut si sub numele de “Ochiul” (in araba “Primavara”), sau supranumit Orasul Gradinilor, este renumit pentru zonele verzi foarte extinse, si este al doilea oras ca marime, dintre cele care apartin Emiratului Abu Dhabi, si este considerat al patrulea oras, ca marime, din Emiratele Arabe Unite.

Situat la aproximativ 160 de kilometri est, de capitala Abu-Dhabi si la circa 120 de kilometri de Dubai, in Al Ain s-a nascut Zayed bin Sultan Al Nahyan, care a fost primul presedinte al Emiratelor Arabe Unite.

Situat la frontiera cu statul Oman, in interiorul continentului, soselele ce leaga cele trei importante orase ale zonei, Abu-Dhabi, Dubai si Al Ain, formeaza un triunghi in centrul tarii, fiecare oras fiind aflat la aproximativ 130 de kilometri distanta, unul de celalalt. Formele de relief intalnite in acesta zona sunt diverse si variaza, odata ce va veti deplasa spre est. Jebel Hafeet (Muntele Hafeet), este considerat monument al orasului Al Ain, avand o inaltime de 1300 de metri si este localizat chiar la sud-estul orasului, aceasta forma de relief, imbinandu-se intr-un mod uimitor cu dunele de nisip ce preced formatiunea muntoasa.

Clima, tropicala face ca orasul sa fie o atractie deosebit de frecventata de turisti, in tot timpul anului, dar mai cu seama vara.

Industria turismului, este deosebit de dezvoltata aici, aerul uscat al desertului oferind un loc remarcabil de refugiu, din marile orase de pe coasta oceanului, unde umiditatea este mai mare.

Ca atractii pentru turisti, orasul gazduieste Muzeul National Al Ain, cel mai vechi din emirate, care cuprinde doua sectiuni majore: etnografic si arheologic. Muzeul mai prezinta si vestigii gasite in morminte datand din Epoca Bronzului, in Parcul Arheologic Hilli. Alt loc pe care nu ar trebui sa-l ratati, in vizita dumneavoastra, este Muzeul Seicului Zayed, fostul presedinte al Emiratelor Arabe Unite, care este gazduit chiar de unul din palatele seicului, contruit in 1937. Pana in anul 1966, acesta a fost resedinta seicului, mai apoi fiind transformat in muzeu, in anul 2001. Intr-una din nenumaratele camere ale palatului, este gazduia o galerie de arta impresionanta.

Un alt punct de atractie este Oaza Al Ain, renumita pentru sistemul de irigatii din adancuri (“falaj”), sistem ce se foloseste in mod curent si astazi, in orase din China, Oman, Emiratele Arabe Unite si Iran. Orasul are sapte oaze, cea mai mica fiind numita Al Jahili, printre celelalte amintim Quattarra, Al Jimi, Hili, Al Muajahi si Al Mutaredh.

Tot aici puteti vizita Parcul Zoologic Al Ain, denumit si Hili Fun Citi. Chiar langa munte, in 2012, a fost deschis un parc de distractii care promoveaza distractiile pe apa, incluzand surfing, caiac-canoe si rafting.

Al Ain detine trei centre mari comerciale, Al Ain Mall, Al Jimi Mall si Bawadi Mall, intensa activitate comerciala din oras desfasurandu-se, cu precadere, in zona centrala a orasului.

Din punct de vedere cultural, Al Ain este gazda de necontestat din emirate, a muzicii clasice, aici avand loc un festival foarte important al muzicii de gen.

Puteti ajunge in oras, direct cu avionul, Aeroportul International Al Ain, fiind considerat o bijuterie, din punct de vedere architectural si logistic, ori puteti alege varianta de a calatori cu masina din Dubai, timp de o ora si jumatate sau din Abu-Dhabi, in aproximativ doua ore.

Al Ain Rotana, Hilton Al Ain, Intercontinental Al Ain, Mercure Grand Jebel (situat chiar in varful muntelui Hafeet), Asfal Resorts, sunt numai unele din hotelurile care va ofera conditii extreme de avantajoase pentru cazare, majoritatea detanand si restaurante proprii, preturille fiind extreme de variate, pentru toate categoriile de turisti, iar meniurile bazate pe bucataria traditionala, va vor da prilejul sa va incantati simturile, intr-un mod de neuitat.

Al Ain