Cum se ajunge in Emiratele Arabe Unite

Principalul aeroport din Emiratele Arabe Unite este cel din Dubai, care este deservit de companii aeriene importante, precum Emirates. Dubai este conectat prin zboruri directe de orase precum Londra, Paris, Mumbai, Honk Kong, Los Angeles, Milano, Toronto, Sao Paolo si altele. Din Bucuresti puteti calatori cu avionul catre Dubai, dar veti face escala la Istanbul. Preturile unui bilet de avion din Bucuresti-Dubai, cu escala la Istanbul, calatorie dus-intors, variaza intre 300 si 2600 de Euro.

Dupa Dubai, aeroportul Abu Dhabi este urmatoarea alegere daca doriti sa calatoriti cu avionul in Emiratele Arabe, avand conexiuni internationale destul de bune. Pretul unei calatorii dus-intors Bucuresti-Abu Dhabi, cu escala la Istanbul, Praga, Milano, Roma, Frankfurt sau alta capitala europeana variaza intre 1400 si 380 de Euro.

In Sharjah exista un aeroport deservit doar de catre companiile aeriene low cost, insa daca plecati din Bucuresti este necesar sa faceti doua escale, iar acest lucru nu este rentabil, deoarece in unele perioade veti ajunge sa platiti mai mult pentru un bilet catre Sharjah decat ati plati pentru unul catre Dubai, de exemplu. Pretul unei calatorii dus-intors Bucuresti-Sharjah cu escala la Istanbul si Cairo sau Atena si Cairo, variaza intre 600 si 2600 de euro.

Calatoria cu masina din Romania catre Emiratele Arabe Unite se parcurge pe o distanta de 4800 de kilometri in aproximativ 2 zile. Traseul este urmatorul: Romania-Bulgaria-Turcia-Siria-Irak-Kuweit-Arabia Saudita-Emiratele Arabe Unite. Daca veti calatori cu masina veti intra in Emiratele Arabe Unite prin Arabia Saudita in sud sau prin Oman in est. Toate autostrazile din Emiratele Arabe sunt intr-o stare excelenta, dar trebuie sa stiti ca traficul este infernal intre Sharjah si Dubai. De asemenea, va trebui sa platiti o taxa de 4AED (Dirhamul Emiratelor Arabe), ceea ce inseamna aproximativ 4 lei, pentru a trece de bariera de la Salik.