Ghid turistic Deira

Despre Deira

Deira este o suburbia a orasului Dubai, marginita fiind de Golful Persic, Sharjah si Dubai Creek (Paraul Dubai, in traducere libera). Orasul a fost, in trecut, un important centru comercial al Dubaiului. Un motiv al scaderii importantei sale, a fost dezvoltarea zonelor din vecinatate. Deira este posesorul unui mic port la tarm, Port Saeed, purtand numele generic, ca o copie a mult mai celebrului port egiptean, Port Said.

Aproape jumatate din suprafata acestui mic port, este ocupata de Dubai Creek Golf and Yacht Club, care gazduieste un club sub forma unei nave maritime, un teren de golf, vile si cateva restaurante pe tarmul lacului, precum si binecunoscutul hotel, Park Hyatt Dubai Hotel. De asemena, portul mai cuprinde si Deira City Center si Dubai Shopping Centre.

Totusi, orasul a cunoscut o dezvoltare economica infloritoare, in ultimii ani, cea mai vizibila fiind dezvoltarea infrastructurii si transporturilor de suprafata si subteran, in subsidiar aparand nenumarate mall-uri, caldiri moderne si zgarie nori.

Deira, cu siguranta are o multitudine de locuri atractive din punct de vedere turistic, aici amintim doar de Turnul cu Ceas si Podul Maktoum. Turnul cu ceas a fost proiectat de inginerul Edgar Bublik si a fost contruit de catre un constructor localnic necunoscut, in anul 1964. Din 1972, podul a inceput sa sufere vizibile stricaciuni si gradul de coroziune al structurii metalice a crescut vizibil. Cauza principala a acestor avarii a fost nisipul netratat folosit la fabricarea betonului. La turn puteti ajunge foart usor cu metroul, iar aria adiacenta pietei turnului este binecunoscuta ca un centru comercial foarte dezvoltat. Cu o lungime totala de 365 de metri si o latime de 22 de metri, podul traverseaza Dubai Creek si este unul din cele cinci poduri ce traverseaza acest rau. Podul a fost primul contruit, dintre cele cinci, inaugurarea lui avand loc in anul 1963. El faciliteaza accesul dinspre Bur Dubai spre Deira, celor care nu opteaza pentru traversarea raului cu feribotul. Structura lui a fost modificata in anul 2007, iar in noiembrie 2007 a fost redeschis traficului pe ambele sensuri.

Un lucru deosebit de usor, este accesul in aceasta zona, datorita celor doua aeroporturi aflate in imediata vecinatate a orasului, Aeroportul Internationa Dubai si Aeroportul Sharjah.
De aici, aveti de ales intre a lua taxiul, metroul sau pur si simplu de a parcurge distanta pe jos.
Distanta intre Dubai si Deira este de 1,5 kilometri, pe sosea aceasta fiind parcursa in maximum 5 minute.

Din Sharjah, puteti lua metroul sau traseul S 113, timpul de deplasare fiind de aproximativ douazeci de minute.

Dintre locatiile cele mai frecventate de catre turisti, va recomandam Deira City Center, un mall care va va taia, pur si simplu respiratia, care abunda in produse de toate genurile, inclusiv cele electrocasnice; Muzeul Dubai, despre care turistii spun ca reprezinta o destinatie ce nu poate fi ratata, Muzeul Seic Saeed Al-Maktoum, Centrul Cultural Seic Mohammed, Muzeul de arta moderna al Orientului Mijlociu, Al Mahatta Museum, Muzeul Marinei din Sharjah, Muzeul Arheologic din acelasi oras, precum si multe alte locatii ce va pot incanta, ele fiind la discretie si in numar de peste 500 de locatii.

Cazarea va fi ultima dumneavoastra grija, avand la dispozitie marile lanturi hoteliere de cinci stele precum si hoteluri de doua sau trei stele, cele mai cunoscute hoteluri din zona fiind Moevenpick Hotel, Azur-Raffles Dubai, Park Hyat Dubai, Taj Palace Hotel, Dunes Hotel Apartaments, Xclusive Hotel, Al Farris, Al Waleed, Le Meridien Fairway sau Dubai Creek Golf& Yacht Club Hotel. Preturile sunt putin mai ridicate in zona centrala, in special in zona Burj Dubai, dar va ofera conditii de lux, camere extravagante cu un confort aproape de perfectiune.

La sectiunea restaurante, nu putem incepe recomandarile decat cu restaurantul plutitor Dubai Marina Dhow Cruise, aici beneficiind de o ambianta romantica, bauturi non-alcoolice la sosire, beneficiati de aer conditionat, iar meniurile sunt prezentate intr-o somptuoasa imbinare a bucatarie internationale cu cea asiatica. Aici beneficiati gratuit de cokteiluri, apa minerala, cafea si ceai, muzica de ambianta de origina araba, engleza si hindusa, cat si spectacole live de dans din buric, exceptand perioada Ramadanului (postul musulman). Durata croazierei este de doua ore, incepand cu ora 8:30, pretul fiind de 43 de dolari pentru adulti si 33 de dolari, pentru copii.

Puteti opta si pentru un safari in desert, o modalitate foarte atractiva de a va petrece timpul liber, datorita peisajelor extrem de pitoresti. Calatoria dureaza sase ore, in care este inclusa si masa de pranz. Preturile pornesc de la 49 de dolari pentru adulti si se opresc la 20 de dolari pentru copii.

Aceasta aventura merita aleasa ca optiune de petrecere a timpului liber, organizatorii dand asigurari ca veti fi incantati de peisajele intalnite, in special de cele de la apusul soarelui. O mentiune de care ar fi bine sa tineti cont, este faptul ca femeile insarcinate, persoanele in varsta cu preobleme cardiace si copiii sub trei ani, nu sunt eligibile pentru aceasta calatorie.

La capitolul fast-food, oferta este bogata in locatii, brandurile internationale fiind prezente in numeroase locuri, Pizza Hut, Domino’s Pizza si Papa John’s Pizza fiind doar unele dintr lanturile de tip fast-food prezente in zona.

Daca veti alege ca destinatie aceasta locatie, va garantam ca veti ramane uimiti de luxul, bogatia si diversitatea ce abunda in toate serviciile turistice oferite. Amatorii de shopping, de aventura, de plimbari romantice vor fi satisfacuti pe deplin, pe parcursul timpului petrecut aici.

Deira