Transport Dubai

In Dubai se opereaza un serviciu de transport cu autobuzul public cu peste 50 de rute. Tarifele depind de destinatie si sunt platite conducatorului auto la imbarcare. Rutele si numerele de autobuz sunt postate atat in araba cat si in engleza.

Barcile din lemn, simple, la nivel local numite abras, traverseaza paraul din Bur Dubai la statia Al-Sabkha.

Taxiurile pot fi oprite pe strada sau rezervate prin telefon. Sunt aplicate tarife fixe. Este de asemenea posibil sa angajati un taxi pentru o jumatate de zi sau o zi pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Dubai are o retea rutiera excelenta si bine semnalizata. Din pacate, standardele de conducere nu se potrivesc calitatii drumurilor. Accidente apar frecvent, iar vizitatorii sunt sfatuiti sa conduca defensiv. Pentru a inchiria o masina in Dubai, aveti nevoie de un permis international de conducere valabil, carte de identitate, pasaport si un card de credit. Asigurarea pe deplin cuprinzatoare este esentiala. Conducatorii auto trebuie aiba cel putin 21 de ani, desi limita de varsta este adesea ridicata la 25 de ani pentru modelele mai scumpe.de masini. Plata trebuie sa fie facuta prin card de credit.