Ghid turistic Fujairah

Recomandat pentru: muzee, plaja, relaxare, natura

Despre Fujairah

Fujairah este unul dintre cele sapte emirate care alcatuiesc Emiratele Arabe Unite. Economia Fujairah se bazeaza pe subventii guvernamentale federale distribuite de catre guvernul Abu Dhabi. Industria locala se bazeaza pe fabricarea cimentului, piatra de concasare si minerit. Activitatea de constructii a ajutat, de asemenea, industria locala. In Fujairah exista o zona de comert infloritor. Multi dintre localnici lucreaza in sectorul serviciilor. Guvernul Fujairah interzice strainilor sa detina mai mult de 49% din orice afacere.

Fujairah este un port cu operatiuni de transport maritim la scara larga. Serviciile conexe transportului naval sunt infloritoare.

In Fujairah exista multe scoli de stat. In afara scolilor de stat, exista scoli particulare, si pe motiv ca multi localnici provin de pe subcontinentul indian, cele mai multe dintre scolile private urmeaza programa Consiliului Central indian de invatamant secundar (CBSE).

In ciuda locatiei sale, exista foarte putine lucruri de vazut in Fujairah. Orasul este in primul rand un centru de afaceri, si nu are atmosfera ispititoare din alte orase mari din Emiratele Arabe Unite.

Fujairah gazduieste cea mai veche moschee din Emiratele Arabe Unite care a fost construita in 1446 din pamant si caramizi. Moscheea Al Bidyah are patru cupole (spre deosebire de alte moschei similare, care au intre sapte si doisprezece) si nu are un minaret. Puteti vizita, de asemenea, fortul situate chiar in afara orasului. Comparativ cu alte forturi din Emiratele Arabe Unite, Fujairah Fort este o ruda saraca, gazduieste insa un muzeu oarecum atractiv.

In situatia in care doriti sa mergeti pe plaja, alegeti sa mergeti in orasul Diba, la 30 km de Fujairah, unde va veti putea bucura de plajele insorite si unde veti putea practica orice activitate nautical doriti. De asemenea, puteti face o excursie cu barca la una dintre multele insule care se afla in Golful Oman - locuri intr-adevar minunate pentru a vizita si pentru pescuit. Fujairah este, probabil, cea mai potrivita baza de la care sa mergeti in excursii in zonele inconjuratoare.

Calatorile in si in jurul Fujairah si orasele din jur Khor Kalba, Khor Fakkan, Kalba si Masafi sunt confortabile si usor de facut prin dezvoltarea de autostrazi moderne. Autostrazile sunt vitale din cauza indisponibilitatii oricarui alt mijloc de transport. Exista si autobuze in Fujairah, dar sunt destinate scolilor, colegiilor si unor companii ai caror lucratori vin din alte orase. In Fujairah nu exista cai ferate, masinile si camioanele fiind principalele mijloace de transport. Majoritatea activitatilor de zi cu zi pot fi imposibil de practicat fara un vehicul privat.

Turistii pot utiliza sistemul de taxi, care functioneaza ziua si noaptea. Si un sfat pentru turisti: consumul de alcool este permis doar in cateva hoteluri si in cateva baruri.

Fujairah