Informatii utile Emiratele Arabe Unite

Date generale


Capitala: Abu Dhabi
Moneda: Dirham din Emiratele Arabe Unite (AED)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 04:00
Religie: Musulmani (76.9%), Crestini (12.6%), Hindusi (6.6%), Alte religii (3.9%)

Emiratele Arabe Unite este recunoscuta pentru


arhitectura
atractii inedite
cladiri istorice
arta
cultura
istorie
situri religioase

Cand este indicat sa vizitati Emiratele Arabe

Pentru a va ajuta sa decideti data unei eventuale calatorii in Emiratele Arabe Unite va vom oferi cateva informatii despre clima din zona. Climatul Emiratelor este de tip subtropical-arid, cu veri caniculare si ierni calduroase. Cele mai aride luni sunt Iulie si August, cand temperatura medie este de 40 de grade Celsius, dar poate ajunge si pana la 48 de grade. Temperaturile minime se inregistreaza in ianuarie si februarie si variaza intre 10 si 14 grade Celsius. Uneori, in timul verii, un vant sud-estic, numit Sharqui, aduce cu el un aer destul de umed. Ploaia in Emiratele Arabe inseamna rafale puternice, dar de scurta durata, in timpul lunilor de vara. Regiunea este predispusa la furtuni de nisip, ceea ce poate determina o vizibilitate redusa uneori.

Temperaturi medii lunare in Emiratele Arabe Unite

Ce sa luati in bagaj

In calatoria dumneavoastra in Emiratele Arabe Unite trebuie sa luati haine lejere, de vara. Incercati sa va puneti in bagaj imbracaminte cat mai subtire si cat mai deschisa la culoare, pentru a putea face fata cu brio temperaturilor ridicate. De asemenea, este indicat sa luati cu dumneavoastra si un sal sau o esarfa daca aveti de gand sa faceti plimbari prin desert cu camila sau cu masinile de teren. Trebuie sa stiti ca oamenii de religie musulmana sunt foarte conservatori. Barbatii poarta Kandoura, o roba alba, lunga, iar femeile poarta Abaya, roba neagra, si Shayla, esarfa neagra care le acopera fata. Cu toate acestea, au reusit sa accepte obiceiurile turistilor Occidentali si daca li se arata respect, nu exista probleme. Recomandarea noastra este sa nu va puneti in bagaj fuste si rochii extrem de scurte, pentru a nu va jigni gazdele. O lungime acceptata este aceea pana la genunchi.

In ceea ce priveste medicamentele pe care le luati cu dumneavoastra, trebuie sa stiti ca este interzis accesul in Emiratele Arabe cu medicamente precum diazepam, codeina sau robitussin.

In rest, nu uitati cardurile bancare, cat mai pline. Va asiguram ca veti avea o gramada de locuri extravagante in care sa le goliti!

Shopping in Emiratele Arabe

Unul dintre lucrurile care fac Emiratele Arabe faimoase este shopping-ul. Nu exista taxe aplicate produselor in Emirate, cum este in Romania TVA-ul, dar in ciuda acestui fapt este dificil sa gasiti oferte avantajoase, din moment ce inflatia se afla la un nivel ridicat tot timpul. Daca sunteti interesati de shopping, nu puteti parasi Emiratele Arabe fara sa vizitai Dubai. Acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru shopping din intregul Orient Mijlociu, in special in perioada Festivalului Anual de Shopping, de la mijlocul lunii ianuarie pana la mijlocul lunii februarie.

Viza turistica in Emiratele Arabe

Daca planificati o calatorie in Emiratele Arabe Unite este foarte important sa stiti ca trebuie sa aplicati pentru acordarea unei vize. Agentul dumneavoastra de turism va poate ajuta sa obtineti viza mai usor daca va rezervati camerele la hotel prin intermediul sau. Indiferent de tipul de viza solicitat trebuie sa evitati folosirea pasaportului temporar, deoarece politia de frontiera din Emiratele Arabe nu permite intrarea in tara a persoanelor care detin acest timp de pasaport, chiar daca viza dumneavoastra este valabila. In momentul primirii vizei este necesar sa achitati o garantie de 1000 de dirhami, care va va fi restituita in momentul parasirii Emiratelor Arabe. Pe langa viza, mai trebuie sa incheiati o asigurare medicala printr-o companie din Emirate sau din strainatate, iar celelalte acte de identitate ale dumneavoastra trebuie sa aiba o valabilitate de minimum 6 luni.

Viza turistica, cea care va este necesara dumneavoastra in scopul unei vizite turistice, se obtine pentru 30 de zile, existand posibilitatea prelungirii o singura data si numai prin intermediul unui hotel sau al unei agentii de turism care opereaza in Emiratele Arabe si care sunt autorizate de catre Ministerul de Interne. Cererea vizei trebuie sa fie trimisa cu cel putin doua saptamani inainte de efectuarea calatoriei.

Incepand cu 22 Martie 2014, turistii din 13 tari europene, printre care si Romania, au primit dreptul de a calatori in Emiratele Arabe Unite (implicit si in Dubai) fara a mai fi necesara viza turistica.