Ghid turistic Ras Al-Khaimah

Recomandat pentru: relaxare, plaja, piscine

Despre Ras Al-Khaimah

Intins pe o suprafata de aproximativ 1700 de kilometri, orasul Ras Al-Khaimah (Ras Al Khamayah) este situat in apropierea Dubaiului, pe nordul coastei continentale chiar pe tarmul Golfului Persic. Condus de emirul bin Al Asqr Qasami, orasul a mai purtat, de-a lungul istorie, si numele de Julfar, pe vremea cand aici isi aveau teritoriile Azdii, descendenti ai tribului Khamal. O alta acceptiune a numelui orasului este “Primul dintre cele patru corturi”, termen ce provine din limba araba.

Beneficiind de un aeroport extrem de modern pe care opereaza cursele companiilor mai mari, dar si cele de distante medii si mici, inclusive low-cost, orasul este foarte renumit prin conditiile de cazare, locurile de luat masa, cluburile de golf, plajele sale superbe, cu nisip foarte fin si ape limpezi si datorita imensei suprafete de viata salbatica, neamenajate, in care puteti urmari indeaproape desfasurarea vietii salbatice.

O mentiune speciala, care trebuie facuta este despre obtinerea vizei, pentru intrarea in emirat. Aplicatiile se pot face online, nefiind foarte restrictive, orasul fiind unul cu obiceiuri dintre cele mai liberale,chiar daca populatia de aici este alcatuita, cu preponderenta din musulmani arabi.

Alcoolul nu este prohibit, dar nu se gaseste spre vanzare in orice locatie, fiind vandut numai in anumite supermarketuri sau oferit doar in anumite restaurante.

In ceea ce priveste regulamentul hainelor pe care le purtati, un fapt imbucurator este ca nu aveti absolut nici o limitare, in acest sens, spre deosebire de alte orase sau zone de pe cuprinsul Emiratelor Arabe Unite.

Ca optiuni de a va petrece vacanta in Ras Al-Khamayah, vom incepe cu distractiile pe plaja. Plajele din zona sunt uluitor de frumoase, in special datorita nisipului extrem de fin, aici putand beneficia de servicii ce include sporturi de apa, inot, scufundari, snorkeling, windsurfing, plimbari de agreement cu barci cu panze sau cu motor. Activitatile sunt foarte variate si se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor, unde natura inconjuratoare va va oferi o experienta de neuitat.

Distractiile pe plaja sau asa numitele petreceri pe plaja, vin sa se combine in mod fericit, si reprezinta un al doilea mod de a va petrece serile, pe timpul sederii dumneavoastra. In lunile de iarna din Ras Al-Khamayah, serile se pot petrece intr-o atmosfera de euforie si exuberanta, in cadrul petrecerilor pe plaja, care permite oaspetilor sa danseze pe muzica dj-ilor sau pe muzica live, a unor formatii de muzica de toate genurile.

De asemenea, pe plaje, puteti lua parte la activitati de gen wine&dinner, nimic nefiind mai placut decat sa aveti in fata gustari delicioase sau sa sorbiti un cockatil, in timp ce va relaxati sau cititi o carte.

Cluburile si restaurantele de acest gen se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, printer restaurantele sau cluburile de pe plaja, fiind intalnite Breakers-Cover Rotana&Spa, Beach Bar&Waikiki (Bin Majid Resort), Beach Bar (Al Hamra Palace Beach Resort), Dhow Beach Bar (Hilton Resort and Spa), si Sand (Banyan Trees Al Khamayah Beach).

Va mai puteti petrece timpul in croaziere de lux, cu plecari din cele tri porturi, Al Jeer Port, Al Saqr Port, si Ras Al-Khamayah Khor Port, pe parcursul carora puteti beneficia de o diversitate de optiuni de a va relaxa ori, pur si simplu sa admirati peisajele incantatoare, ce le veti intalni pe parcursul croazierelor.

Infloritorul oras, se indreapta masiv, exclusiv spre servicii turistice, numarul turistilor care sunt asteptati sa viziteze anual orasul, fiind de peste un milion.

La capitolul cazare, oferta este foarte atractiva si generoasa, aici fiind intalnite brandurile cele mai exclusiviste si cunoscute din lume; The Waldorf Astoria, Banyan Tree Al Wadi, Banyan Tree Al Kamayah Beach, Hilton Ras Al-Khamayah Resort&Spa, The Cove Rotana Resort, Al Hamra Village Golf&Beach Resort si multe alte unitati de cazare, ce va ofera conditii de lux, de patru stele, dar si preturi atractive, in anumite perioade ale anului.

Desi este un oras cu populatie preponderent musulmana, turistii de alte confesiuni se pot delecta participand la activitati exclusiv occidentale, precum vanatoarele de oua de Pasti, dedicate exclusive copiilor, serile dedicate exclusive doamnelor, organizate in special de Cove Rotana Resort, in fiecare luni seara, nopti retro, in fiecare joi, precum si multe alte evenimente organizate pentru turisti, va vor imbia sa petreceti o vacanta deosebit de spectaculoasa in Ras Al-Khamayah.

Oferta turistica include si calatorii in rezervatii naturale, in care veti putea fi martorii vietii in salbaticie, veti putea admira diverse specii de animale si veti fi uluiti de superbele peisaje oferite de natura virgina, locurile nefiind amenajate, viata salbatica fiind la ea acasa.

Pentru a ajunge in Ras Al-Khamayah, din proximitatea aeroportului din Dubai, puteti lua masina, urmand drumul spre Sharjah, pe autostrada E 311, dupa aproximativ 45 de minute de mers, veti gasi intrarea in oras, dupa ce veti parasi, in prealabil, soseaua 112.

Distantele aproximative dintre pricipalele orase ale emiratelor sunt:
din Abu-Dhabi, 250 de kilometri, drumul parcurgandu-se in aproximativ doua ore si jumatate, din Dubai, 45 de kilometri, aproximativ 45 de minute, din Mussandam(la granita cu Oman), va veti deplasa pret de 30 de minute, pe distanta de 40 de kilometri, din Dubai Mall 40 de minute, aproximativ 100 de kilometri, de pe Aeroportul Rak, 20 de minute, 18 kilometri si Mall Of Emirates din Dubai, 107 kilometri, pot fi parcursi in maximum o ora si cinci minute.

Dealtfel, mai aveti la dispozitie si taxiuri sau microbuze particulare, daca preferati aceasta varianta.

Ras Al-Khaimah