Ghid turistic Sharjah

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, istorie, arta, cladiri istorice, cultura, muzee, parc

Despre Sharjah

Sharjah este capitala emiratului Sharjah si este al treilea oras ca marime din Emiratele Arabe Unite.

Cei care aleg sa viziteze Sharjah se pot bucura de o multime de activitati si obiective turistice: In acest oras, multe cladiri istorice au fost reconstruite cu materiale traditionale. Cele mai interesante site-uri sunt: Fortul Al Hisn Fort - fortul a fost restaurat si ofera o privire la istoria Emiratului; Muzeul Civilizatiei Islamice Sharjah - este. un loc fascinant pentru orice vizitator interesat de credinta, care va putea sa vada aici scrisori de la profetul Mahomed si diferite artefacte din Mecca; Muzeul Patrimoniului Sharjah si Souq al-Arsa. Aceste site-uri sunt considerate de patrimoniu. Turistii pot vizita, de asemenea, si Muzeul de Caligrafie Sharjah - un mic muzeu cu lucrari caligrafice de arta; Muzeul de Arta Sharjah, unde se pot vedea lucrari contemporane realizate de artisti locali si straini; Muzeul de Arheologie Sharjah, cu exponate incepand cu Epoca de Piatra si pana in prezent.

Foarte interesant de vizitat este si Sharjah Desert Park, (situat la 28 km de Sharjah pe drumul spre Al Dhaid). Complexul include trei componente raspandite in peste un kilometru patrat: Muzeul de Istorie Naturala, Centrul Arabian Wildlife si Muzeul Copiilor.

Credinciosii si nu numai, pot vizita Moscheea King Faisal. Aceasta moschee magnifica a fost deschisa in 1987 si are spatiu pentru 15.000 de oameni. Veti gasi aici camere separate de rugaciune pentru barbati si femei si o biblioteca islamica, cu mai mult de 7.000 de carti.

Veti fi norocosi daca vacanta dumneavoastra coincide perioadei vreunui festival anual, deoarece veti putea lua parte la activitati distractive si veti putea degusta produse alimentare.

Gurmanzii se vor putea bucura de omniprezenta shawarma, vanduta peste tot in Sharjah si de khuboos facut din grau, de asemenea, un aliment ieftin si gustos. Vanzarea sau posesia de alcool in Sharjah este aproape in intregime interzisa. Exista si exceptii: Sharjah Wanderers Club si saloanele de duty-free si de afaceri din Aeroportul International Sharjah.

Top obiective turistice Sharjah

Zona Istorica din Sharjah
Zona Istorica din Sharjah

Sharjah detine o zona istorica formata din doua cartiere mici, Al Sheyoukh si Al Maraija - complet restaurate. In aceasta zona veti gasi mai multe muzee...

Parcul Sharjah Desert
Parcul Sharjah Desert

Parcul Sharjah Desert se intinde pe o suprafata de un kilometru patrat si ofera trei locuri deosebit de interesante: Muzeul de Istorie Naturala Sharjah,...

Muzeul de Arheologie din Sharjah
Muzeul de Arheologie din Sharjah

Muzeul de Arheologie Sharjah este o arhiva permanenta pentru toate materialele arheologice recuperate din Emiratul Sharjah. Misiunea muzeului este de a...