Informatii utile Sharjah

Date generale


Moneda: Dirham din Emiratele Arabe Unite (AED)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 04:00

Sharjah este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
istorie
arta
cladiri istorice
cultura
parc

Cand este indicat sa vizitati orasul Sharjah

Sharjah are un climat fierbinte desertic, cu ierni blande si veri extrem de calde. Precipitatiile sunt, in general, usoare si neregulate, si apar aproape in intregime din noiembrie pana in mai. Aproximativ doua treimi din ploi se incadreaza in lunile februarie si martie.

Temperaturi medii lunare in Sharjah, Emiratele Arabe Unite

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine confortabile, in functie de anotimp. Amintiti-va ca este intotdeauna cald, chiar si in lunile de iarna. Pantofii comozi, medicamentele pe baza de prescriptie medicala si un aparat de fotografiat sunt alte lucruri de care nu trebuie sa uitati atunci cand pregatiti bagajul pentru vacanta.

Modalitati de plata in Sharjah

Moneda in Sharjah este AED, 1 Euro = 5.25 AED. Cardurile de credit si de debit sunt folosite la scara larga. Singurul avantaj al orasului Sharjah daca il comparam cu Dubai este ca acesta este un oras mai ieftin. Faptul ca este un oras mai ieftin vine din faptul ca orasul are facilitati putine, comparativ cu Dubai.

Transportul in Sharjah

Autobuzele publice in oras sunt coordonate de Compania de Transport Sharjah. Exista sapte trasee locale si trei expres. Intre companiile de taxi autorizate este apreciata Advantage.

Shopping in Sharjah

Centrul comercial Souq Al Markazi isi atrage vizitatorii cu cele 600 de magazine pe care le gazduieste. Magazinele de la parter ofera minunate bijuterii din aur si haine scumpe de designer; nivelul superior ofera covoare si curiozitati din tari precum Afganistan si Tibet. Negocierea preturilor in magazine va atrage frecvent reduceri masive. Souq Al Markazi este un loc minunat pentru a cumpara cadouri si bunuri traditionale.

Viza turistica in Sharjah

Vizitatorii care doresc sa calatoreasca in Sharjah pot obtine vize fie prin operatorii de turism care ofera pachetele de vacanta, fie prin intermediul organizatiilor de afaceri care le pot sponsoriza vizele, dar si cu ajutorul familiei sau al prietenilor care au resedinta in acest oras (daca este cazul).

Incepand cu 22 Martie 2014, turistii din 13 tari europene, printre care si Romania, au primit dreptul de a calatori in Emiratele Arabe Unite (implicit si in Dubai) fara a mai fi necesara viza turistica.