Ghid turistic Umm Al-Quwain

Recomandat pentru: relaxare, plaja, piscine

Despre Umm Al-Quwain

Situat in nordul tarii, supranumit si “Mama celor patru puteri”, Umm al-Quwain este o destinatie la fel de atractiva pentru turisti, el fiind vizitat de circa 800.000 de turisti anual.

Emiratul a fost condus de Rashid bin Ahmad Al Mu’ alla, fost memru al Consiliului Suprem al Emiratelor Arabe Unite, pana la decesul sau din anul 1981.

Primele marturii despre asezarile din aceasta zone, provin cu circa 7000 de ani in urma, acest lucru constituind un motiv serios de a vizita orasul, pentru bogatia marturiilor istorice, care dateaza inca din Epoca Bronzului.

Inca de la inceputurile secolului V, marturiile istorice descopera faptul ca vechii locuitori ai orasului, avea relatii economice cu Mesopotamia, in special comertul cu cuprul, extras din subsolurile zonei adiacente asezarii, care a dus la inflorirea economica si sociala a orasului.

Marturii si despre practicarea agriculturii, in special cereale, vin sa completeze tabloul dezvoltarii economice a acestei asezari stravechi.

In perioada noiembrie - martie, clima este deosebit de blanda, temperaturile ajungand la valori de 26 de grade, dar pot depasi si 40 de grade in varfurile climatice ale lunilor, cand si umiditatea creste vizibil.

Umm Al-Quwain este cunoscut printr-o diversitate de locuri atractive din punct de vedere turistic, aici vom enumera doar cateva dintre ele, cum ar fi Cetatea Umm Al-Quwain, Old harbour (Portul Vechi), Insulele Umm Al-Quwain, Muzeul Arheologic Al Dour si binecunoscutul Dreamland Aqua Park, cunoscut ca cel mai mare parc acvatic din Emiratele Arabe Unite. Cetatea Umm Al-Quwain este o fortareata ce gazduia conducatorul emiratului, si care avea ca principal scop apararea intrarii in oras, putand supraveghea raul, intr-o parte a ei si marea, de cealalta parte. De-a lungul timpului, aici a mai functionat si un poste de politie, dupa care a fost transformata in muzeu. Old Harbour (Vechiul Port) este situat pe ruinele vechiului oras, cu deschidere la mare, unde se afla un asa numit santier, in care localnicii isi desfasurau activitatea de constrire a corabiilor traditionale. Portul este inconjurat de o veche formatiune de corali, care ofera locului o perspectiva deosebit de imbietoare turistilor, transformandu-l intr-un loc deosebit de frecventat.

Puteti vizita, de asemenea, Insulele Umm Al-Quwain, care se intind spre estul peninsulei principale, pe o intindere unica de-a lungul coastei, continanad insule nisipoase inconjurate,in cea mai mare parte, de imense paduri de mangrove, separate de nenumarate parauri. Cea mai mare dintre cele sapte insule este Al Sinniyah, urmata de Jazirat Al Ghallah si insulele Al Keabe, toate acestea fiind vizibile din incinta vechiului oras. Paraul Madaar, care curge printre insule, este navigabil si in trecut, ca si astazi, fiind utilizat de pescari, ca sursa principala de hrana. Desi pe alocuri adancimea apei nu depaseste un metru, pescarii localnici nu ezita sa se avante in navigarea costiera (cabotaj).

Al Dour, situat in imediata apropiere a orasului, este considerat cel mai vast loc preislamic al Golfului Persic. De-a lungul timpului, el a functionat ca un important port commercial, incepand cu anii 200 I.C. si aproximativ in anul 200 D.C. Al Daour, detine doua principale locuri de vizitat, constand in doua monumente. Primul este un mic fort de forma patrata, cu turnuri in cele patru colturi, iar al doile aste un monument dedicat Zeului Soarelui, Shamash (zeitate mesopotaniana, considerat Zeul Soarelui).

Veti fi cu adevarat incantati daca veti vizita Parcul acvatic Dreamland Aqua Park, de departe cel mai solicitat loc, fiind cel mai mare parc de acest gen, din Emiratele Arabe Unite. Situat la aproximativ 40 de minute de Dubai, pe sosea, parcul va ofera nenumarate optiuni de a va petrece timpul, intr-un mod extreme de placut. Aici puteti experimenta beneficiile sporturilor nautice cum ar fi, inotul, windsurf-ul, parasurf-ul si scufundarile. Avand o intindere de 250.000 de metri patrati percul mai este dotat cu gradini decorative de o frumusete aproape ireala, dar si cu peste treizeci de tobogane cu apa, constituind un principal punct de distractie pentru turistii de toate varstele. Parcul este deschis tot timpul anului, el putand gazdiu zilnic in jur de 10.000 de vizitatori.

Variantele de cazare de aici ofera conditii deosebite si la preturi accesibile, locatii mai cunoscute ale zonei fiind Flamingo Beach Resort, Hotel Royal Residence, Pearl Beach Hotel si Palma beach Resort. De mentionat este faptul ca toate hotelurile au restaurante proprii, prin urmare, masa nu va fi o problema pentru turisti. In diversitatea de meniuri veti gasi meniuri din bucataria traditional araba, manacaruri asiatice, traditional orientale dar si o diversitate de meniuri occidentale. Renumite branduri din zona, ar putea fi Wadi al Neel, Tea House Restaurant, Hilala Restaurant, Cordoba Restaurant si ne vom opri aici cu enumerarea, din dorinta de a nu omite vreo locatie atractiva din paleta bogata ce vine in intampinarea turistului.

Pentru a ajunge in Umm Al Quwain puteti opta pentru una din urmatoarele variante: din Dubai, cu masina, pe autostrada E 11, drumul fiind parcurs in aproximativ 45 de minute, distanta fiind de 44 de kilometri, ori pe Mohammad bin Zayed Road, distanta fiind de 59 de kilometri, iar timpul alocat deplasarii fiind de circa 50 de minute. Din Abu-Dhabi, pe autostrada E 11, distanta parcursa fiind de aproximativ 200 de kilometri, timpul necesar urcand pana la doua ore, sau pe autostrada E 611, 238 de kilometri, in circa doua ore si jumatate.

Umm Al-Quwain