Ghid turistic Estonia. Informatii utile si recomandari despre atractiile turistice, destinatiile si orasele din Estonia

Ghid turistic Estonia

In regiunea baltica a Europei de Nord, langa Letonia si Federatia Rusa, se gaseste una dintre cele mai frumoase tari ale Europei, Estonia. Capitala si cel mai mare oras al tarii este Tallinn.

Originea numelui acestuia este o dilema si in ziua de astazi, parerile fiind impartite - unii cercetatori spun ca denumirea tarii are origini germanice, in timp ce altii spun ca numele vine de la un teren numit Eistland, locuit de danezi. Istoria spune ca teritoriul a fost locuit inca de acum 13.000 de ani, iar cea mai veche asezare cunoscuta pana in prezent este in apropierea orasului Sindi, pe malul raului Parnu. In perioada recenta, au fost descoperite mai multe artefacte, oseminte si cateva inscriptii, ce atesta originile si istoria regiunii.

De-a lungul timpului, Estonia a fost casa numeroaselor triburi migratoare, primii fiind Aestii, stramosii popoarelor baltice. In timpul Cruciadei Livoniane, Lembitu de Lehola a incercat sa unifice poporul eston si sa-i alunge de pe teritoriul tarii pe danezi si germani. Intr-un final, a reusit sa adune o armata de 6.000 de oameni, insa a fost ucis in timpul bataliei purtate in ziua Sfantului Matei. Dupa ce Cruciada s-a terminat, Estonia a facut parte din Terra Mariana, un principat din Imperiul Roman. In anul 1629, Estonia a intrat sub conducerea suedezilor. De atunci, populatia tarii a inceput sa creasca pana in 1657, cand a izbucnit o epidemie de ciuma. Cativa ani mai tarziu, in timpul perioadei cunoscute sub numele de "Marea Foamete", au murit mai mult de 30% dintre locuitorii acestei tari.

In anul 1700 a inceput Marele Razboi de Nord, suedezii pierzand puterea asupra Estoniei in favoarea Imperiului Rus. Dupa incheierea Revolutiei Ruse din anul 1917, capitala Tallinn a ramas sub dominatia Imperiului Sovietic pana la data de 24 februarie 1918, cand Estonia si-a castigat independenta.

In anul 1941, Germania a facut un pact cu Estonia, in incercarea de a o scoate de sub dominatia Sovietica. Initial, s-a crezut ca nemtii au vrut sa-i ajute pe estoni, insa, mai tarziu, populatia si-a dat seama ca acestia doar s-au folosit de resursele tarii pentru razboi, anexand apoi Estonia ca provincie germana, sub numele de Ostland. Acest lucru a dus, implicit, la crearea a doua tabere, una de partea nazistilor, iar alta de cea a finlandezilor, in Razboiul impotriva Imperiului Sovietic.

In anul 1944, sovieticii au cucerit din nou Estonia. Din aceasta cauza, mai mult de jumatate din populatia tarii a ales sa fuga alaturi de nemti sau sa se alieze cu Finlanda si Suedia, pentru a lupta. Cei care au ramas, ori au fost deportati din Marea Baltica, ori au fost trimisi in lagare de concentrare in Siberia. Cand a reusit sa iasa de sub dominatia Sovietica, Estonia avea deja una dintre cele mai bune economii, intrecandu-le pe Finlanda si Suedia la acest capitol.

Principala atractie a tarii este structura medievala a capitalei Tallinn. Orasul vechi, inclus in patrimoniul universal UNESCO, este singurul dintre orasele nordice in care s-au putut pastra intacte cladirile medievale de valoare. Vizitati sectiunea dedicata principalelor obiective turistice din Estonia pentru mai multe informatii. Cele 1500 de insule ale Estoniei se remarca prin natura lor salbatica, inca neatinsa de turismul de masa. Cea mai importanta dintre acestea este Saaremaa, pe care se gaseste orasul Kuressaare. Alte insule importante sunt Kihnu, Ruhnu, Muhu sau Vornsi. Timp de doua luni pe an, in iulie si in august, orasul Parnu este numit capitala de vara a tarii.

Cea mai potrivita modalitate de a o vizita este prin rezervarea unui circuit in Estonia, care sa cuprinda cele mai interesante destinatii de aici si, de ce nu, cateva dintre cele mai importante destinatii din celelalte tari baltice sau renumitul Sankt Petersburg. Exista si posibilitatea rezervarii unor sejururi in Estonia realizate individual, in oricare dintre orasele cu o mai mare importanta turistica.

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Aug

25

Festivalul de Cantece din Tallinn

O data la cinci ani, in capitala Estoniei are loc un Festival de Cantece si Dans, foarte cunoscut in …

Detalii

Iul

16

Petrecerea Madonei Carmina de la Napoli

Tinuta in Piata Carminei, celebrarea religioasa incepe cu o seara inainte de ziua propriu-zisa a Sfintei Carmina, cu Incendio …

Detalii

Mar

15

Concursul de Patinaj din Neuchatel

Neuchatel Trophy este un eveniment dedicat patinajului. Patinajul sincron este cea mai recenta disciplina in cadrul celor de patinaj. …

Detalii

Iun

30

Festivalul de Muzica Africana de la Liverpool

Africa Oyé este considerat de multi ca fiind cel mai bun festival de muzica africana live din Marea Britanie. …

Detalii

Iun

23

Ziua de Nastere a Reginei la Londra

Ziua de nastere a Reginei se sarbatoreste cu o procesiune regala de-a lungul bulevardului Mall, o ceremonie militara in …

Detalii

Top obiective turistice

Muzeul Orasului Ravkere

Muzeul Orasului Ravkere

In interiorul muzeului Ravkere descoperim mai mult de 15000 de exponate adunate de-a lungul timpului. Aici putem descoperi o …

Detalii
Muzeul Ocupatiei din Tallinn

Muzeul Ocupatiei din Tallinn

Muzeul Ocupatiei este situat in afara orasului vechi din Estonia, pe strada Toompea. Acesta este unul din cele mai …

Detalii
Muzeul de Arta Noua din Parnu

Muzeul de Arta Noua din Parnu

Muzeul de arta Noua din Parnu este cel mai vizitat muzeu din aceasta regiune. Il putem gasi pe strada …

Detalii
Palatul Kadriorg din Tallinn

Palatul Kadriorg din Tallinn

Palatul Kadriorg este situat in parcul cu acelasi nume si a fost in trecut resedinta familiei tarului rus Petru …

Detalii
Districtul Pirita din Tallinn

Districtul Pirita din Tallinn

Pirita este unul dintre cele 8 districte din orasul Tallinn si are o populatie de aproximativ 15000 de locuitori. …

Detalii