Cum se ajunge in Haapsalu

Calatoria cu avionul la Haapsalu

Persoanele care prefera calatoria pe cale aeriana, pot opta pentru zborul cu avionul. Aeroportul International Otopeni, din Bucuresti pune la dispozitia doritorilor un zbor direct catre capitala Estoniei. De la Tallin pana la Haapsalu sunt doar 99 de kilometri, asa ca de acolo puteti alege transportul cu autobuzul sau cu o masina inchiriata.

Biletul de avion de la Bucuresti pana la Tallin va va costa in functie de clasa la care doriti sa zburati. In cazul in care stiti si data intoarcerii si alegeti sa achizitionati un bilet dus intors, veti beneficia de o reducere de aproximativ 50 de euro. Un alt mod prin care puteti obtine o reducere ar fi sa va rezervati biletul de avion cu mult inainte sa faceti calatoria, pentru a economisi si mai multi bani la achizitionarea biletului. Pretul unui bilet de avion Bucuresti - Tallin variaza intre 150 si 200 de euro.

Autobuzul care face legatura dintre Tallin si Haapsalu are curse din ora in ora, iar timpul de parcurgere pana la destinatie este de aproximativ 1 ora si 50 de minute, in functie de ruta pe care o aleg soferii. Pretul unui bilet este de 10 euro.

Calatoria cu trenul la Haapsalu

In cazul in care iubiti sa calatoriti cu transportul feroviar, puteti alege sa calatoriti la Haapsalu cu trenul. Gara de Nord din Bucuresti pune la dispozitia doritorilor un tren cu capat de linie la Tallin, la orele 24 ale serii. Calatoria va dura, totusi, destul de mult timp, aproximativ o zi si jumatate, in functie de cat de mult veti fi retinuti la vama. Din capitala Estoniei puteti alege ca metoda de calatorie transportului in comun, de acolo plecand din ora in ora autobuze spre Haapsalu.

Pretul unui bilet de tren care pleaca din Bucuresti si ajunge la Tallin este de aproximativ 120 de euro, in functie de data rezervarii biletului, clasa la care mergeti si daca biletul este dus intors.

Pretul unui bilet de autobuz de la Tallin pana la Haapsalu, este de aproximativ 10 euro. In cazul in care preferati sa inchiriati o masina pentru a merge in statiune, trebuie sa stiti ca pretul lor este destul de ridicat, acesta pornind de la 35 de euro pe ora, in functie de data cand o returnati.

Calatoria cu automobilul la Haapsalu

In marile orase ale Romaniei sunt multe agentii de turism care ofera doritorilor excursii organizate pana la Haapsalu. In cazul in care preferati sa faceti excursia pana la destinatia propusa cu propriul autoturism, trebuie sa va interesati mai intai care este traseul optim pentru dumneavoastra.

In general, soferii de autocare din Romania aleg ruta cea mai rapida pentru a ajunge in statiune. Aceasta este: Bucuresti – Republica Moldova – Ucraina – Lituania – Latvia – Tallin – Haapsalu.

Distanta rutiera de la Bucuresti si pana in Haapsalu este de aproximativ 2050 de kilometri, in functie de traseul pe care va decideti sa il urmati. Timpul de parcurgere pana la destinatie este de aproximativ 29 de ore.

Nu veti intampina dificultati in parcurgerea drumului si in nici un caz nu va veti rataci. Cu 25 de kilometri inainte sa ajungeti in Tallin veti vedea doua indicatoare, care va vor ghida spre Saaremaa sau Haapsalu. Din capitala Estoniei si pana in statiune veti parcurge aproximativ o ora si jumatate.