Informatii utile Kunda

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Estona
Fus orar: GMT 02:00

Clima in Kunda

Clima acestei regiuni din Estonia este temperat continentala, prezentand veri racoroase si ierni moderate, cu zapada din abundenta.

Temperaturi medii lunare in Kunda, Estonia

Limba oficiala in Kunda

Limba oficiala care se vorbeste in Kunda este limba Estona, insa mai mult de 50 % din locuitori vorbesc limba finlandeza, orasulsituandu-se in Golful Finlandei.

Religiile si etniile din Kunda

Mai mult de 60 % din populatie este de religie ortodoxa, celalalt procent de 40 %, reprezentandu-l in egala masura catolicii, luteranii si persoanele care nu au declarat nici o religie.

Jumatate din populatia orasului Kunda sunt de etnie estoniana, cealalta jumatate fiind detinuta de persoane de nationalitate finlandeza.

Modalitati de plata in Kunda

Moneda oficiala din aceasta regiune este Euro, acesta fiind introdus din anul 2011. Pana atunci, moneda oficiala a tarii, a fost Coroana Estoniana. Personalul hotelier din oras, accepta si plata cu ajutorul cardurilor si cecurilor de calatorie, cardurile acceptate in Kunda, fiind Master Card, American Express, Eurocard, Diner’s Club si Visa Gold Electron.

Mancarea traditionala in Kunda

Piftia din carne de vita este una dintre principalele preparate culinare care se pregatesc aici, precum si biftecul din carne de oaie. Fasolea si usturoiul sunt printre principalele legume care se adauga ca garnituri. Ca bautura, se consuma mai mult vinul rosu si tuica de casa, decat berea.

Magazine si piete in Kunda

Orasul are un centru comercial numit Kunga Shopping Center. De asemenea, in interiorul magazinului, descoperim reprezentante ale unor designeri vestimentari, cunoscuti in lumea intreaga. La ultimul etaj, este amplasata o sala de cinematograf si o cafenea. Preturile practicate in magazine sunt destul de mici, in comparatie cu alte orasele din Europa.

Piata principala o descoperim langa parcul central din Kunda, unde locuitorii regiunii ofera spre vanzare fructe si legume proaspete, precum si preparate culinare traditionale. Piata se deschide la ora 7.00 si se inchide la ora 14.00, in timp ce majoritatea magazinelor din oras se deschid la orele 9.00 si se inchid la orele 20.00

Posibilitati de cazare in Kunda

Cele mai importante optiuni de cazare din oras sunt: Pensiunea Draga de la marginea orasului, Hotel Kunda, amplasat in centrul urban, Aqua Hotel, un loc minunat de recreere si Sagadi Manor, un hotel de 4 stele. Persoanele care doresc sa isi petreaca sejurul in mijlocul naturii, pot opta pentru cazarea in locurile special amenajate, la corturi sau rulote. Inchirierea spatiului este de 10 euro pe noapte, de grup, cortul de 5 persoane se inchiriaza la 15 euro si rulota, la un pret de 20 de euro. In cazul in care aveti in posesie cortul sau rulota, veti plati doar cei 10 euro.

Hotelurile din oras pun la dispozitia turistilor pachete All Inclusive, care includ cele trei mese principale ale zilei, parcare supravegheata video, internet la reteaua wireless, acces la piscina si spa-ul din incinta cladirii si teren de joaca special amenajat pentru copii. Camerele sunt dotate cu paturi duble sau simple, dus sau cada, uscatoare de par, telefon, seif si mini bar. Preturile de cazare la hoteluri, difera in functie de perioada sejurului, de sezon, de facilitatile de care doriti sa dispuneti si de cate persoane sunteti. In general, pretul unei camere duble pe noapte, este de aproximativ 25 de euro.

In cazul in care optati pentru cazarea la pensiunile localnicilor, puteti avea un sejur linistit in linistea naturii, veti servi preparate culinare traditionale regiunii. Camerele prezinta aceleasi facilitati ca la hotel iar, in plus, la toate pensiunile din oras, gasiti locuri special amenajate pentru persoanele care doresc sa faca gratar.

Kunda