Ghid turistic Kuressaare

Recomandat pentru: arhitectura, arta, cladiri istorice, cladiri istorice, expozitii, istorie, muzee

Despre Kuressaare

Pe insula Saaremaa din Estonia, de-a lungul coastei Golfului Riga, intalnim orasul Kuressaare, o localitate cu aproximativ 15.000 de locuitori.

Legenda spune ca orasul dateaza din anul 1154 si denumirea originala a acestuia a fost Arensburg, nume de origini germanice. Dupa ce Estonia si-a declarat independenta fata de Imperiul Tarist, in anul 1918, denumirea asezarii urbane s-a schimbat in Kuressaare. Micul oras prezinta o intreaga istorie, acesta trecand, de-a lungul timpului, prin nenumarate razboaie si dominatii straine, unele din cele mai importante conflicte fiind Razboiul Kuressaare si cele doua Razboaie Mondiale.

Din secolul al XIX-lea, orasul a devenit una dintre cele mai importante statiuni balneare de pe coasta Marii Baltice si din anul 1990, Kuressaare a fost primul oras din tara care si-a recastigat statutul de autoguvernare.

Kuressarre gazduieste cateva atractii turistice de mare importanta pentru cultura tarii, unele dintre acestea fiind: Muzeul Regional Saaremaa, Castelul Kuressaare, Monumentul Independentei si Catedrala Episcopala. Vizitati si sectiunea dedicata cladirilor istorice din Kuressaare. Orasul are si propria lui echipa de fotbal FC Kuressaare Football Club.

De-a lungul timpului, in aceasta regiune au trait numeroase personalitati de nationalitate estona, precum: Louis Kahn, un arhitect renumit ce detinea dubla cetatenie, atat estoniana cat si americana, Voldemar Vali, campion mondial la luptele greco romane sau Eugen Ducker, pictor romantic, unele dintre lucrarile sale fiind expuse la Muzeul Regional.

Kuressaare se poate vizita independent, pentru facilitatile sale terapeutice sau poate vedea intr-un cadru organizat, ca parte a unui circuit prin Estonia. Mai multe detalii despre posibilitatile de vizitare a Estoniei in cadrul unui tur complet, gasiti pe pagina special realizata.

Top obiective turistice Kuressaare

Castelul din Kuressaare
Castelul din Kuressaare

Din Castelul Episcopal Kuressaare se poate vedea toata panorama orasului si imprejurimile sale. De asemenea, acesta gazduieste in zilele noastre Muzeul...

Cladirile istorice din Kuressaare
Cladirile istorice din Kuressaare

Kuressaare este un oras cu multe cladiri vechi si monumente istorice, majoritatea amplasate in Piata Centrala a orasului. Pe strada Lossi Tanav, la numarul...

Muzeul Regional Saaremaa din Kuressaare
Muzeul Regional Saaremaa din Kuressaare

Cel mai mare muzeu din Kuressaare este Muzeul Regional Saaremaa. Acesta este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din toata regiunea. Muzeul...