Ghid turistic Otepaa

Recomandat pentru: schi, lac, snowboard, natura

Despre Otepaa

In Valga, sudul Estoniei, intalnim un oras turistic de mare importanta pentru tara, Otepaa, o regiune deluroasa, la o ora distanta de Tartu. Orasul este cea mai cunoscuta statiune de ski din toata Estonia si daca Parnu este capitala de vara a tarii, Otepaa este cu siguranta "Capitala de iarna".

Istoria spune ca primele stabilimente umane din Otepaa dateaza din jurul anului 1106, dar si-a castigat statutul de oras abia in anul 1936.

Turisti din toate colturile lumii vin sa descopere Otepaa, atat pe timpul iernii, cat si pe timpul verii. In timpul anotimpului rece, vizitatorii orasului vin aici sa practice sporturile de iarna, precum patinajul, snowboardingul, ski-ul, plimbari cu sania, cu bobul, snowmobile, golf de iarna si snowtubing. Chiar daca altitudinea maxima este una destul de scazuta, schiul in Estonia este posibil, iar preturile de cazare al unei astfel de vacante este destul de scazut.

Pe timp de vara, aici se organizeaza festivaluri si concerte din toata regiunea, turistii se rasfata la picnicuri in natura, practica canotaj, ciclism, plimbari cu barca, joaca bowling sau inoata. De asemenea, vara, turistii pot vizita si un mare centru de echitatie care se gaseste aici. Copiii pot calari ponei, impreuna cu instructori adecvati, iar adultii pot invata sa calareasca, la un pret de aproximativ 5 euro pe ora.

In oras intalnim si multe alte atractii turistice, precum doua rezervatii naturale cu animale si fauna din belsug si o piscina.

Cele mai importante obiective turistice istorice si arhitecturale din oras sunt: un Muzeu Pavilion, Hillfort, o fortareata avand o inaltime de aproximativ 30 de metri, construita pe un deal in secolul al VII-lea, Muzeul de ski, un turn inalt de aproximativ 22 de metri construit din lemn de stejar, Biserica Luterana Sfanta Maria construita in anul 1884 si platforma Tehvandi care se gaseste la o inaltime de aproximativ 220 de metri deasupra nivelului marii si de unde putem vedea toata panorama orasului Otepaa si imprejurimile sale.

Otepaa