Cum se ajunge in Otepaa

Calatoria cu avionul la Otepaa

Persoanele care doresc sa ajunga in Otepaa cu ajutorul transportului aerian, pot lua avionul de la Aeroportul International Otopeni, cu aterizare in capitala Estoniei, Tallin. Pretul biletului de avion este de aproximativ 200 de euro, in functie de perioada de rezervare dinaintea calatoriei, daca optati pentru un bilet dus intors, economisind astfel substantial, sau de clasa la care zburati.

Din Tallin puteti inchiria o masina sa va duca pana la Otepaa sau puteti lua un autobuz. Din capitala, pana in statiunea de iarna, veti face aproximativ 5 ore, in functie de traseu. Autobuzul pleaca in fiecare dimineata din Tallin si pretul unui bilet este de 50 de euro de persoana.

Calatoria cu trenul la Otepaa

Amatorii de calatorii feroviare, pot lua trenul care pleaca la miezul noptii din Gara de Nord din Bucuresti, cu capat de linie in Tallin. De aici puteti lua un alt tren care va va duce pana la gara din Palupera, care se gaseste la 12 kilometri de Otepaa. Din Palupera, puteti lua un autobuz care pleaca din 15 in 15 minute, pana la destinatie.

Calatoria de la Bucuresti, pana in capitala Estona, dureaza aproximativ o zi si jumatate, in functie de cat de mult timp sunteti retinuti la vama, iar de la Tallin pana la Otepaa, veti face aproximativ 4,5 ore, in functie de cat de repede prindeti autobuzul.

Pretul biletului de tren din Romania, pana la Tallin variaza intre 100 si 150 de euro, in functie de data anticipata a rezervarii biletului, daca acesta este dus intors si la ce clasa vreti sa mergeti. Costul biletului de tren din capitala Estoniei pana la Palupera, este de aproximativ 50 de euro.

Calatoria cu automobilul la Otepaa

In cazul in care vreti sa mergeti cu propiul dumneavoastra mijloc de transport sau cu autocarele din Romania care organizeaza excursii spre aceasta destinatie, trebuie sa stiti care este cel mai rapid traseu rutier pentru dumneavoastra. Distanta de la Bucuresti la Tallin este de aproximativ 2080 de kilometri, iar de aici pana la Otepaa, este de aproximativ 227 de kilometri, in functie de traseul pe care il urmati.

In general, ruta cea mai buna pe care o aleg soferii pentru a ajunge la Otepaa, este Bucuresti – Republica Moldova – Ucraina – Tallin – Tartu – Oteppa. De la Tallin veti fi directionati cu ajutorul indicativelor, pentru a ajunge la Tartu si de aici, trebuie sa urmariti semnele care duc spre judetul Valga, Otepaa aflandu-se la 44 de kilometri de Tartu. Din capitala Estoniei, pana la destinatie, veti face aproximativ 3 ore.

Calatoria de la Bucuresti, pana la Tallin, va dura aproximativ o zi jumatate, in functie de cat de mult timp veti fi retinuti la vama.

Otepaa