Informatii utile Otepaa

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Estona
Fus orar: GMT 02:00

Otepaa este recunoscuta pentru


schi
lac
snowboard
natura

Clima in Otepaa

Clima din Otepaa este temperat continentala, cu ierni pline de zapada, nu foarte friguroase si cu veri racoroase, adesea lipsite de ploaie.

Temperaturi medii lunare in Otepaa, Estonia

Limba oficiala in Otepaa

Limba oficiala a acestei regiuni este limba estoniana insa, fiind o statiune turistica, aici intalnim si multi localnici care vorbesc limba engleza, finlandeza sau rusa.

Etniile si religiile din Otepaa

Pana in anul 1950 majoritatea locuitorilor de aici au fost de origine Estoniana, iar de atunci tot mai multi oameni de etnie finlandeza au inceput sa se stabileasca aici.

Religia cu preponderenta cea mai mare din Otepaa este religia Ortodoxa, insa intalnim si multi locuitori care sunt adepti ai religiei Luterane.

Modalitati de plata in Otepaa

Moneda oficiala a Estoniei a fost pana in anul 2011 Coroana Estoniana. Astazi, moneda nationala este Euro. In Otepaa gasim multe case de schimb valutar, banci si benzinarii care schimba valuta. De asemenea, majoritatea magazinelor, hotelurile si restaurantele, accepta si plata cu ajutorul cecurilor de calatorie sau a cardurilor. Cardurile acceptate aici sunt: Master Card, Eurocard, Visa Gold Electron, Diner’s Club si American Express. Bancile din statiune si casele de schimb valutar, isi deschid usile la orele 8.00 si le inchid la orele 17.00.

Mancarea traditionala in Otepaa

Usturoiul si ceapa sunt foarte consumate la mesele locuitorilor din Oteppa si salata de rosii cu castraveti este una dintre cele mai consumate garnituri. Aperitivele pe baza de afumatura sunt cele mai consumate, iar painea de secara si produsele de panificatie se gasesc in absolut orice casa.

Ca desert persoanele care traiesc in acest oras prefera tortul de mere, budinca si placinta de nuci. Berea este cea mai consumata bautura de localnici, pe timpul verii, iar in anotimpul rece, acestia beau propria tuica de prune pe care o prepara in pivnita lor.

Magazine si piete in Otepaa

Piata Centrala din Otepaa este singura piata de aici. Locuitorii regiunii vin aici in fiecare dimineata la ora 7.00, pentru a-si expune produsele si pleaca la ora 17.00, cand aceasta se inchide. In piata vom gasi atat fructe si legume proaspete de sezon, produse traditionale afumate si tuica sau vin, precum si obiecte de artizanat.

Pe stradutele inguste ale statiunii intalnim numeroase magazine alimentare, supermarketuri, magazine de articole vestimentare si accesorii, precum si multe magazine de suveniruri, de unde le puteti cumpara celor dragi de acasa, cadouri. Majoritatea magazinelor din oras se deschid la orele 8.00 si le inchid la orele 20.00

In centrul orasului gasim numeroase restaurante si cafenele, precum si cateva puburi. Persoanele care iubesc mai mult viata de noapte vor gasi in centrul statiunii cateva cluburi de noapte si baruri.

Otepaa